Facebook atinge o valoare de piaţă de 1.000 mld. dolari după decizia unei instanţe

Facebook a atins valoarea de piaţă de 1 trilion de dolari după ce o instanţă federală a respins o plângere antitrust a Federal Trade Commission, anunţă CNN.

Instanţa a respins plângerea, spunând că agenţia nu a furnizat dovezi care să susţină ideea că gigantul social media deţine un monopol în reţelele sociale.

Acţiunile Facebook au urcat luni cu peste 4% în urma deciziei, urcând pentru prima dată valoarea de piaţă a companiei la peste 1 trilion de dolari.

FTC susţinuse că Facebook a încălcat legile antimonopol prin achiziţionarea de start-up-uri precum Instagram, pe care le percepea ca o ameninţare la adresa dominanţei sale.

Decizia este un obstacol pentru autorităţile de reglementare antitrust care ceruseră divizarea companiei. Judecătorul a respins plângerea FTC, dar a refuzat să respingă cazul în general, spunând că disputa ar putea fi soluţionată dacă agenţia depune o plângere modificată.

Hotărârea – un răgaz pentru Facebook în mijlocul unui control constant din partea autorităţilor de reglementare din întreaga lume – a determinat imediat noi solicitări pentru Congres să actualizeze legile antitrust ale naţiunii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: