Rugbi

Cupa Tissot va fi pusă în joc la meciurile dintre CSU Alba Iulia şi RC Gura Humorului

Lansarea acestui proiect îşi doreşte să promoveze spiritul de comunitate şi de prietenie între cele două echipe, cât şi ţelul comun al acestora de a contribui la dezvoltarea rugbiului românesc pe termen lung.

Albini Prassa şi-a început activitatea în România în 2004, ca distribuitor de ceasuri Swiss Made. În momentul de faţă, distribuitorul unic în România al mărcii Tissot reprezintă o componentă importantă în dezvoltarea rugbiului românesc. Cu atât mai mult cu cât în ultimii ani s-a lansat în România şi o ediţie limitată a ceasului Tissot Stejarii, marcând o primă colaborare de acest fel între un producător elveţian şi o federaţie sportivă de la noi – Federaţia Română de Rugbi.

„Rugbi înseamnă a lupta împreună, însă rugbi înseamnă şi a ne bucura şi a crea împreună, deseori şi cu adversarul zilei. Preţuim acest timp petrecut pe şi lângă teren, şi suntem conştienţi de valoarea sa. Aşa că suntem onoraţi de a iniţia Cupa Tissot, care va fi pusă în joc la fiecare întâlnire între CSU Alba Iulia şi CSS Rugby Club Gura Humorului”, transmite Ion Schiau, fondator Albini Prassa.

Aşadar, începând din acest sezon competiţional, deocamdată doar în cadrul Diviziei Naţionale de Seniori – competiţie organizată de FRR – se va disputa Cupa Tissot la rugbi. Cele două echipe transcarpatice care vor intra în cursă pentru a obţine Cupa Tissot după fiecare meci de rugbi disputat sunt Rugby Club Gura Humorului şi CSU Alba Iulia. Principalul liant care uneşte cele două echipe este susţinerea pe care acestea o primesc din partea Albini Prassa. Un alt element comun regăsit în structura lor este şi faptul că atât RCGH, cât şi CSU Alba Iulia sunt relativ tinere în cadrul DNS, Gura Humorului activând în acest campionat din 2018, iar Alba Iulia reînscriindu-se în DNS în acest an.

„Adversari pe teren, dar prieteni în afara lui”

„Practic, această cupa înnoadă şi mai bine legătura specială între Tissot şi rugbiul românesc.

Se revitalizează astfel o tradiţie inaugurată în perioada interbelică de generalul Marinescu, care, începând din 1934, decerna o cupă, disputată de echipele vremii, purtându-i numele.

Câştigătorii erau premiaţi cu celebrele ceasuri. Ne bucurăm foarte mult să fim parte din acest moment, alături de bunii noştri prieteni de la Humor. Pentru jucători va fi o motivaţie suplimentară de a oferi un spectacol sportiv total celor prezenţi şi, mai mult decât atât, de a lega mai puternic sentimente de prietenie între ei. Mulţumim Albini Prassa şi lui Ion Schiau pentru dăruirea sa exemplară faţă de rugbiul nostru”, a declarat Gabriela Popescu, preşedintele Rugby Club Gura Humorului.

Lansarea acestui proiect îşi doreşte să promoveze spiritul de comunitate şi de prietenie între cele două echipe, cât şi ţelul comun al acestora de a contribui la dezvoltarea rugbiului românesc pe termen lung.

„«Adversari pe teren, dar prieteni în afara lui» nu se vrea a fi doar un slogan. Mânaţi şi uniţi de acelaşi spirit al valorilor care a consacrat sportul cu balonul oval, misiunea noastră comună transcende dincolo de scorul înscris pe tabela de marcaj, de statistici şi de poziţiile din clasament. Prietenia, fair-play-ul, spiritul de colegialitate şi recunoaşterea meritelor adversarului vor fi mereu înscrise pe soclul Cupei Tissot cu litere de aur, în orice vitrina ar poposi ea.

Rugby Club Gura Humorului va juca primul meci la Alba Iulia duminică, 23 mai 2021, pe terenul celor din Alba Iulia. Chiar dacă sună a clişeu, deplasarea pentru noi are o încărcătură emoţională. Suntem la prima confruntare în teren cu CSU Rugby Alba Iulia şi ne propunem cu această ocazie să setăm scena pentru multe confruntări de acum încolo, dar şi să punem bazele unei prietenii frumoase între cele două echipe”, a mai precizat Gabriela Popescu.

În cadrul ultimei întâlniri dintre cele două echipe, din retur, care se va desfăşura la toamnă, Albini Prassa îşi propune să premieze cel mai bun jucător de la fiecare echipă (numit de echipa adversă).

 Rugbiul uneşte oameni

Rugbiul uneşte oameni, comunităţi, atât la nivel naţional, peste Carpaţi, dar şi de peste hotare. Cupa Tissot a sosit în România săptămâna aceasta tocmai din Marea Britanie, de la un fost sportiv de la Gura Humorului.

„Rugbiul a fost prima mea dragoste, rugbiul mi-a oferit trăiri extraordinare ca jucător, m-a pregătit fizic şi mental pentru a reuşi în viaţă şi m-a învăţat să trăiesc frumos. Acest sport m-a învăţat să fac diferenţa între bine şi rău şi cred că a venit momentul să dăruiesc ceva înapoi rugbiului românesc, şi în special celui humorean. Mă bucur mult că pot contribui la această poveste frumoasă ce se scrie la Gura Humorului, oraşul meu natal”, a declarat şi Cezar Pascari, fostul sportiv care a trimis cupa din UK.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: