Arhitectul sucevean Beniamin Atodiresei:

Teme de arhitectură şi urbanism sunt dezbătute de „grupuri de influenţă”, fără o analiză temeinică

> Potrivit lui, se practică o rafuială sterilă cu scopul obstrucţionării investiţiilor şi spre inducerea unei atitudini generale de stigmat asupra antreprenorilor şi, implicit, asupra ideii de dezvoltare urbană

Arhitectul sucevean Beniamin Atodiresei se arată contrariat de faptul că a constatat, tranzitând spaţiul virtual, că, în Suceava, acesta e de multe ori „monopolizat” de unele „cucoane isterice” ce au în proprietate mari „grupuri” de influenţă.

„Lipsite de o necesară cunoaştere anterioară şi pe un ton al agresivităţii demolatoare, abordează predilect teme de urbanism şi arhitectură pledând suveran: ştim noi cum e treaba! Deşi nu prea pricep nici noţiunea de dezbatere publică şi nici complexitate subiectelor, practică o răfuială sterilă cu scopul obstrucţionării investiţiilor şi inducerii unei atitudini generale de stigmat asupra antreprenorilor şi, implicit, asupra ideii de dezvoltare urbană” a explicat arhitectul.

Beniamin Atodiresei subliniază că dezbaterea publică e un loc al argumentului rezonabil, calm, neinfectat de frustrări personale, şi care are în vedere nu perspectiva negaţiei, ci a găsirii soluţiei care se adaptează contextului.

Recursul la argumente, singura opţiune rezonabilă

Potrivit acestuia, recursul la argumentaţie constructivă este singura opţiune rezonabilă, deşi e tot mai greu de asumat de către personaje incolore, care nu au realizat mai nimic în afara „clămpănelilor şi a injuriilor” pe platformele online.

„În cazul documentaţiilor de arhitectură şi urbanism se impune o analiză tehnic serioasă, în spiritul dezvoltării durabile şi a susţinerii investiţiilor, altfel e doar o solidarizare online ce duce în derizoriu şi tema, şi cunoaşterea profesională şi întreţine ura de clasă. Problemele unui oraş nu sunt doar în centru; aici e doar mai facil a exagera şi a genera sensibilităţi pe fondul unei insuficiente educaţii urbane!” a conchis arhitectul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: