Sute de persoane au participat la cea mai mare acţiune de ecologizare din municipiul Suceava

Sute de suceveni, între care mulţi elevi ai şcolilor din oraş, studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare”, consilieri locali, inspectori din Garda de Mediu, coordonaţi chiar de şefa acestei structuri, Adriana Iordache, dar şi prorectorul USV, prof.univ. dr. Mihai Dimian, au participat sâmbătă, 15 mai, la cea mai mare acţiune de ecologizare a parcurilor-pădure din municipiul Suceava.

Acţiunea a avut loc la iniţiativa activistului sucevean de mediu Andrei Bacoş, startul fiind dat dimineaţa, la ora 9, când participanţii s-au adunat pe platoul Cetăţii de Scaun, unde au fost instruiţi şi li s-au oferit din partea organizatorului saci pentru gunoaie, mănuşi, veste reflectorizante, apă.

La prânz, toţi participanţii s-au bucurat de un picnic în mijlocul naturii oferit de câţiva sponsori.

Firmele care asigură salubritatea în municipiul Suceava, Ritmic şi Diasil, au pus la dispoziţie autovehicule pentru strângerea şi depozitarea deşeurilor.

Acţiunea de sâmbătă a fost prima de acest gen şi de asemenea anvergură din istoria municipiului Suceava. După ce, anterior, timp de o săptămână, municipalitatea suceveană a făcut efectiv un maraton de ecologizare a parcurilor, cu zeci de angajaţi care au muncit ore întregi pe zi, nu s-a reuşit îndepărtarea cantităţii imense de deşeuri aruncate de suceveni în păduri pe parcursul ultimilor ani. Astfel că participanţii la acţiunea de sâmbătă au ridicat alte tone de gunoi…

La finalul acţiunii, toţi participanţii au primit diplome.

Andrei Bacoş a mulţumit la final tuturor celor care s-au implicat şi a cerut sucevenilor să încerce să păstreze curate oazele de verdeaţă din Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: