Ursul de la Pojorâta va fi relocat sau recoltat

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava s-a întrunit joi şi a analizat o adresă a Primăriei Pojorâta prin care se prezenta, după cum v-am informat anterior, situaţia generată de un urs care provoacă pagube în localitate.

Primăria Pojorâta informa Prefectura Suceava că în seara zilei de 11 mai a.c., în jurul orei 23, de pe versantul numit „Muncel” din comuna Pojorâta a coborât în sat un urs care a intrat în gospodăriile unor familii.

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeşu, a convocat CJSU Suceava pentru a analiza situaţia, întrucât prezenţa acestui exemplar de urs în mediul intravilan poate duce la producerea de noi pagube, pe lângă cele deja existente, dar şi la punerea în pericol a vieţii cetăţenilor.

Astfel, CJSU Suceava a hotărât realizarea demersului procedural pentru relocarea/recoltarea exemplarului de urs care a provocat pagube şi care ar fi putut pune în pericol viaţa cetăţenilor din zona comunei Pojorâta.

Totodată, CJSU Suceava a dispus monitorizarea activă prin patrulare în zona de risc, cu efective formate din reprezentanţi ai inspectoratelor de jandarmi şi poliţie şi a gestionarului fondului de vânătoare.

Potrivit informaţiilor recente, ursul ar fi mâncat cinci vaci din Pojorâta. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: