Premierul Florin Cîţu, la Gura Humorului:

Tronsonul autostrăzii A 7 Paşcani – Siret va fi finalizat în 2026

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, la Gura Humorului, că autostrada A7 pe tronsonul Paşcani – Siret va fi finalizată în 2026, arătând că „pare mai uşor de construit”.

Cîţu a anunţat, într-o conferinţă de presă organizată după o întâlnire cu reprezentanţi ai HoReCa din judeţul Suceava, că o veste bună este referitoare la construcţia A 7.

Premierul a spus că a fost stabilit traseul pentru întregul drum de mare viteză, iar că studiile de fezabilitate pentru tronsonul Paşcani – Suceava – Siret ar urma să fie finalizate până la sfârşitul acestui an.

Cîţu a precizat că a înţeles de la consultanţi că acest tronson, Paşcani – Siret, va fi construit tot ca autostradă, şi nu ca drum expres.

În ceea ce priveşte finanţarea, aceasta va fi asigurată din fonduri europene, în timp ce pentru tronsoanele de la Ploieşti la Paşcani va fi prin PNRR.

El a mai declarat că lucrările pentru tronsonul Paşcani – Suceava – Siret ar urma să se încheie în 2026.

„Până în 2026. Vorbesc pentru Paşcani – Siret, pentru că va fi mai repede” a spus Cîţu.

Întrebat dacă se va putea merge pe A7 mai repede decât pe A 8, premierul a subliniat că face referire doar la tronsonul Paşcani – Siret.

„Paşcani-Siret pare să fie mai uşor de construit” a spus Cîţu.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că traseul ales este mai uşor pentru executarea lucrărilor şi nu necesită demolări. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: