Premierul Florin Cîţu a venit la Suceava pentru impulsionarea campaniei de vaccinare

> Primul ministru a spus că singura explicaţie pentru rata scăzută de infectare în judeţul nostru este că oamenii au respectat măsurile stabilite de guvern

Premierul României, Florin Vasile Cîţu, a declarat vineri, la centrul de vaccinare drive-through din parcarea Shopping City, că a venit la Suceava pentru a impulsiona campania de vaccinare, el apreciind că aceasta este singura metodă prin care se va putea ieşi din pandemie.

„Văd că s-a accelerat campania de vaccinare şi aici, la Suceava. Municipiul este la 30%, iar judeţul este la peste 16%. Este important să avem centre de vaccinare drive trough, care fac ca lucrurile să se mişte foarte uşor şi confortabil pentru fiecare. Te vaccinezi în maşină. Ce poate să fie mai confortabil de atât?” a spus Cîţu.

El a remarcat că la Suceava începuse şi un „maraton al vaccinării” şi a spus că astfel de acţiuni „vor fi în toate reşedinţele de judeţ din ţară în perioada următoare şi pe toată vara”.

Premierul a mai declarat că foarte mulţi dintre români s-au vaccinat şi că e important ca cei vaccinaţi să-şi convingă rudele, prietenii să se vaccineze la rândul lor.

„Este singura soluţie pentru a trece la următoarea etapă, etapa post-pandemie, în care să ne concentrăm din nou pe economie. Trebuie să revenim la perioada post-pandemie. Am pregătit măsurile economice. Avem în negociere PNRR, sunt fonduri europene, dar trebuie să trecem de această perioadă şi numai printr-o campanie de vaccinare de succes putem ajunge la această perioadă” a declarat premierul.

Totodată, Florin Cîţu a menţionat că la întâlnirea cu directorii de spitale din judeţ le-a spus că nu trebuie să se grăbească să treacă paturile ATI Covid la non-Covid.

„Trebuie să găsim un sistem prin care vom transfera în perioada următoare, dacă situaţia se menţine la fel ca până acum, paturile de la ATI Covid la non-Covid. Dar să pună la punct un sistem prin care vom putea, într-o perioadă relativ scurtă, de maxim 10 zile, să aducem aceste paturi înapoi în zona Covid” a declarat premierul.

În ceea ce priveşte rata de infectare redusă din judeţul Suceava, Cîţu a apreciat că este rezultatul respectării măsurilor dispuse de Guvern.

„Oamenii au înţeles după acea perioadă dificilă să respecte măsurile pe care le-am luat, să poate mască, distanţare socială, dezinfectanţi şi aşa mai departe. O altă explicaţie nu avem în acest moment, dar eu cred că este singura explicaţie pe care trebuie să o avem” a declarat Cîţu.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a completat că, în ceea ce priveşte vaccinarea, rata scăzută din judeţ este dată şi de specificul judeţului, care are multe zone izolate.

Şeful administraţiei judeţene a spus că a cerut directorilor de spitale să organizeze caravane cu personal medical pentru vaccinare.

„Judeţul Suceava are multe localităţi în zona de munte, cu cătune şi cu sate izolate. Ponderea mică într-un clasament naţional este şi din această cauză, a configuraţiei judeţului Suceava. De aceea i-am rugat să mergem noi la cei care doresc să se vaccineze” a spus Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: