Primarul Ion Lungu a revenit:

Organizarea Zilelor Sucevei doar pentru persoanele vaccinate „este o discuţie de principiu”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus vineri, în conferinţa de presă organizată de premierul Florin Cîţu după vizita la centrul de vaccinare drive-through de la Suceava Shopping City, că iniţiativa privind participarea la Zilele Sucevei doar a persoanelor vaccinate este „o discuţie de principiu”.

Premierul a fost întrebat dacă este de acord ca la Zilele Sucevei să poată participa doar persoanele vaccinate şi a răspuns că nu ştie când sunt acestea organizate.

A intervenit primarul Ion Lungu, care a spus că este vorba despre „o discuţie de principiu”.

„Este o discuţie de principiu. Să ajungem până atunci. Să vedem măsurile de relaxare. Într-un perimetru îngrădit este clar că putem să avem şi această preferinţă, să arate adeverinţa de vaccinare. Să stimulăm tinerii să se vaccineze. Dar nu este încă o decizie luată. Este o discuţie de principiu, dată în dezbatere publică. Funcţie de cum vor evolua lucrurile până atunci vom lua o decizie” a precizat Lungu.

Premierul Florin Cîţu a arătat că nu se poate impune o decizie în acest sens, dar a spus că la evenimentele la care organizatorul îşi asumă că vor participa doar persoane vaccinate nu vor fi restricţii.

„Noi am spus că în ceea ce priveşte evenimentele – şi în spaţiul public, şi în spaţiul închis – că vom lua o decizie pentru persoanele vaccinate de la 1 iunie – 70% sau 70 de persoane. Dar dacă organizatorii îşi asumă că vor fi doar persoane vaccinate nu mai este niciun fel de restricţie” a spus Cîţu.

El a arătat că aceasta poate fi doar o decizie a organizatorului şi nu o decizie pe care o poate impune Guvernul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: