Medalie de argint obţinută de un elev al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

> Elevul sergent Nicolai Gaitan a urcat pe podiumul Olimpiadei Naţionale „Gazeta Matematicii”

Seria performanţelor şcolare în rândul elevilor Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” continuă cu o medalie de argint, obţinută de elevul sergent Nicolai Gaitan, la Olimpiada Naţională „Gazeta Matematică”.

La etapa I a olimpiadei au participat 1500 de elevi suceveni, 580 dintre ei calificându-se la etapa a II-a, etapă preliminară fazei naţionale. Neculai este unul dintre elevii militari care s-au pregătit intens în toată această perioadă şi a continuat să rezolve probleme chiar şi în vacanţă, iar rezultatele nu au întârziat să apară. În urma participării la etapa a II-a a olimpiadei, tânărul matematician a obţinut cel mai bun rezultat din judeţul Suceava la nivelul clasei a XI-a şi medalia de argint.

Participarea lui Nicolai la această olimpiadă a devenit deja tradiţie, reuşind să se califice la etapa finală doi ani consecutiv. Cu un spirit autodidact ieşit din comun, adolescentul ştefănist a dovedit că face performanţă la toate competiţiile la care participă. Elevul ştefănist îmbină cu succes pasiunea pentru matematică şi liceul militar, făcându-se remarcat încă din clasa a IX-a, când a obţinut premiul al II-lea la concursul naţional „Dimitrie Pompeiu” şi premiul al III-lea la concursul interjudeţean „Memorial Ştefan Dîrţu”. De asemenea, în clasa a X-a a continuat reuşitele în cadrul competiţiilor de matematică „Ştefan Dârţu” şi „Matematica de drag”, obţinând menţiunea I, respectiv premiul al II-lea.

Sub îndrumarea directorului adjunct al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, profesor Vladimir Cerbu, Neculai promite că va face performanţă în continuare.

GEORGIANA LUPU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: