Finanţele Publice sucevene atenţionează:

25 mai este termenul-limită pentru depunerea declaraţiei unice !

Declaraţia unică se completează şi se depune până la data de 25 mai 2021, a informat Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava.

Potrivit AJFP, au această obligaţie persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din România sau/ şi din străinătate, şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii.

Pentru a veni în ajutorul persoanelor fizice, aflăm că la dispoziţia lor sunt puse modele de completare pentru venituri din activităţi independente impuse în sistem real; activităţi independente impuse la norma de venit; venituri din cedarea folosinţei bunurilor, dar şi pentru persoane fără venituri care optează pentru plata contribuţiei la sănătate. Fiecare model de completare poate fi descărcat gratuit de pe portalulul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscale, din secţiunea Asistenţă pentru contribuabili. Pentru completarea şi depunerea declaraţiei unice contribuabilii pot apela la Serviciul central de asistenţă a contribuabililor call-center, la numărul de telefon 031.403.91.60; prin e-mail, accesând formularul de contact disponibil pe portalul https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în Serviciul „Spaţiul privat virtual” (SPV).

Printr-un comunicat de presă, AJFP Suceava recomandă depunerea declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale, respectiv prin intermediul Serviciului „Spaţiul privat virtual” disponibil pe siteul şi prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat. Declaraţia unică poate fi depusă şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal ori prin poştă, cu confirmare de primire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: