Începe recensământul general agricol

> Cu amenzi cuprinse între 1.000 de lei şi 5.000 de lei sunt sancţionate „obstrucţionarea” recenzorilor, refuzul declarării, dar şi furnizarea de date şi informaţii eronate

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021 se desfăşoară recensământul general agricol, „acţiune de mare anvergură care are loc o dată la 10 ani”. Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă comun al Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Suceava şi al Direcţiei pentru Agricultură Judeţene (DAJ) Suceava, conform căruia lansarea colectării datelor, „runda 2020”, a fost făcută ieri. Potrivit organizatorilor, la recensământul general agricol sunt înregistrate exploataţiile în care se desfăşoară, indiferent de statutul juridic, activităţi prin utilizarea suprafeţelor agricole şi/sau deţinerea de animale, şi de pe urma cărora se obţin produse agricole. La recensământ sunt colectate date privind exploataţia agricolă; modul de utilizare a terenului; efectivele de animale; adăposturile pentru animale; gestionarea dejecţiilor animaliere; agricultura ecologică; persoanele care au lucrat în agricultură; alte activităţi aducătoare de venituri, dar şi date despre dezvoltarea rurală. „Capul” exploataţiei agricole are obligaţia să prezinte un act de identitate şi să furnizeze recenzorilor date şi informaţii corecte şi complete, fără a „obstrucţiona” activitatea acestora. Potrivit comunicatului de presă al DJS Suceava şi DAJ Suceava, datele înscrise în chestionarul de recensământ sunt confidenţiale şi vor fi utilizate doar în scopuri statistice. Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 de lei şi 5.000 de lei „obstrucţionarea” persoanelor implicate în efectuarea înregistrărilor şi controlul datelor care fac obiectul cercetării statistice, refuzul furnizării informaţiilor prevăzute în chestionarul de recensământ, precum şi furnizarea de date şi informaţii eronate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: