Faţă de primul trimestru din 2020

Explozie a numărului de firme nou înfiinţate

 > Înmatriculările noi au crescut cu aproape trei sferturi, în schimb 102 firme au tras temporar pe dreapta, ceea ce înseamnă o creştere de aproape 46% a intrărilor în inactivitate

În judeţul Suceava se evidenţiază, conform statisticilor instituţiilor specializate, un adevărat boom de noi agenţi economici intraţi pe piaţă. Astfel, potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, în primul trimestru al anului 2021, în judeţ au fost înmatriculaţi 941 de agenţi economici, spre deosebire de perioada omoloagă a anului 2020, când s-au înregistrat 540 de firme noi, consemnându-se, drept urmare, o creştere de 74,26%.

Conform sursei citate, cele mai multe firme nou constituite în cel dintâi trimestru al anului acesta sunt societăţile cu răspundere limitată (SRL), în număr de 675. Urmează, în ordine descrescătoare, 167 de persoane fizice autorizate (PFA), 93 de întreprinderi individuale (II) şi 6 întreprinderi familiale (IF). La finele primului trimestru al anului precedent, judeţul avea un bilanţ de 374 de societăţi cu răspundere limitată (SRL) nou înmatriculate, 121 de persoane fizice autorizate (PFA), 40 de întreprinderi individuale (II), 3 întreprinderi familiale (IF) şi 2 cooperative agricole (CA). În schimb, între 1 ianuarie şi 31 martie 2021, în judeţul Suceava şi-au suspendat activitatea 102 firme, comparativ cu 70 în acelaşi interval din 2020, aceasta însemnând o creştere de 45,71% a cererilor de intrare temporară în inactivitate. Pe de altă parte, procedura insolvenţei a fost declanşată de numai 17 agenţi economici suceveni. La acest capitol s-a înregistrat o diminuare de 19,05%, în primele 3 luni din anul trecut, intrând în insolvenţă 21 de „profesionişti”.

În perioada la care facem referire, în judeţul Suceava au fost dizolvate 126 de firme, faţă de 154 în anul anterior, diminuarea fiind una de 18,18%. În cele din urmă, de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului au fost radiaţi 205 agenţi economici suceveni, faţă de 311 la sfârşitul trimestrului întâi din 2020, cu o scădere de 8,36% a numărului acestor operaţiuni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: