A doua noapte de violenţe în Ierusalim

Medicii palestinieni spun că peste 200 de palestinieni au fost răniţi, sâmbătă noaptea, când a fost „Noaptea destinului”, cea mai sacră din luna sfântă a Ramadanului. Poliţia a blocat autobuze de pelerini care se îndreptau către moschcheea Al-Aqsa.

Poliţia israeliană a întărit forţele din Ierusalimul de Est. Sâmbătă a fost a doua noapte de violenţe în Ierusalim. În cea mai sfântă noapte a Ramadanului, poliţiştii israelieni au aruncat grenade asomatoare pentru a diseprsa mulţimea venită la moscheea Al-Aqsa, în timp ce palestinienii aruncau cu pietre şi sticle.

Noile ciocniri de sâmbătă seara s-au soldat cu 53 de răniţi în diferite cartiere din Ierusalimul de Est, după cele mai importante ciocniri din ultimii ani din Oraşul Sfânt, care au trezit temeri privind noi escaladări ale violenţei. Vineri seara, ciocnirile dintre poliţiştii israelieni şi palestinieni pe Esplanada Moscheilor, al treilea cel mai sfânt loc al islamului, denumit şi Muntele Templului de către evrei, s-au soldat cu peste 200 de răniţi.

De săptămâni întregi, tensiunile au fost ridicate în Ierusalim, dar şi în Cisiordania, teritoriul palestinian ocupat de Israel, unde palestinienii au demonstrat împotriva restricţiilor de acces impuse de Israel în anumite zone în timpul Ramadanului şi a posibilelor evacuări ale palestinienilor din Sheikh Jarrah.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: