De sâmbătă, vaccinare fără programare !

> Vaccinarea este, în momentul de faţă, singura armă împotriva pandemiei şi singura modalitate de a reveni cât mai curând la o viaţă normală, consideră prefectul Iulian Cimpoeşu

Prefectul Iulian Cimpoeşu a declarat, ieri, după şedinţa de lucru în cadrul nucleului de coordonare a vaccinării din cadrul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la nivelul judeţului Suceava, că vaccinarea este, în momentul de faţă, singura armă împotriva pandemiei şi singura modalitate de a reveni cât mai curând la o viaţă normală.

Prefectura a reamintit decizia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 cu privire la extinderea modalităţii de înscriere la vaccinare, respectiv fără programare în platforma electronică.

Astfel, începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze şi au documente de identitate valabile, se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare a centrelor.

Totodată, populaţia generală cu vârsta de până în 60 de ani care doreşte să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare după ora 14, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

De subliniat este că persoanele se pot prezenta la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat. Imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

Prefectura menţionează că persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.

„Reiterăm faptul că persoanele programate prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării deţin prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare” a mai arătat sursa citată.

Prefectul Iulian Cimpoeşu a făcut un apel către locuitorii judeţului să se vaccineze.

„Vaccinarea este, în momentul de faţă, singura armă împotriva pandemiei şi singura modalitate de a reveni cât mai curând la o viaţă normală. Printr-o prezenţă numeroasă a cetăţenilor fiecărei comunităţi la centrele de vaccinare vom învinge pandemia, aşa că nu pot decât să-i îndemn pe toţi sucevenii să se vaccineze. Numai împreună suntem puternici!” a transmis Iulian Cimpoeşu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: