Din cauza alunecărilor de teren

Foişorul cultural din zona de agrement Tătăraşi a luat apă

>Primăria va face lucrări de stabilizare şi consolidare a malului instabil, însă nu înaintea procedurilor birocratice de rigoare >„Vrem ca acolo lucrurile să se desfăşoare în condiţii de siguranţă” spune primarul Ion Lungu

Deplasările de teren au afectat mai multe elemente de infrastructură din zona de agrement Tătăraşi a municipiului Suceava. Potrivit primarului Ion Lungu, de suferit au avut trotuarele, iar foişorul destinat găzduirii activităţilor culturale şi artistice a alunecat în iazul din preajmă. De altfel, în ceea ce priveşte această amenajare, până la consolidarea malului care a alunecat, angajaţii Primăriei dau asigurări că îl vor ridica şi îl vor amplasa într-un loc sigur.

„Din păcate avem o problemă la zona de agrement Tătăraşi. Este o alunecare de teren acolo, fiind afectate o parte din trotuare, inclusiv până la iazul nr. 2, acolo unde era foişorul pentru activităţi culturale. A trebuit să-l scoatem din apă şi îl vom monta în partea de sus” a declarat, ieri, şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu. Conform edilului-şef, în zonă vor fi efectuate lucrări de stabilizare şi consolidare a malului cu pricina, în acest sens fiind necesară însă efectuarea studiilor topografic, geotehnic şi de prefezabilitate.

„Am emis certificat de urbanism, facem documentaţia necesară pentru studiul topografic, geotehnic, cât şi studiul de fezabilitate, în aşa fel încât să trecem la lucrări de reabilitare, să consolidăm o parte din malul care a alunecat. Zona de agrement este frumoasă şi vrem ca acolo lucrurile să se desfăşoare în condiţii de siguranţă” a punctat Ion Lungu.

Zona de agrement Tătăraşi se întinde pe o suprafaţă de 75.250 mp în preajma fostei case de oaspeţi, a parcului Şipote, Cetăţii de Scaun a Sucevei şi a statuii ecvestre a domnitorului Ştefan cel Mare, constructor fiind Victor Construct Botoşani. În vederea realizării obiectivului, autorităţile sucevene au contractat un credit de 10 milioane de lei, acordat de CEC Bank, adjudecarea execuţiei fiind făcută pentru 5,18 milioane de lei.

Reamintim că potrivit raportului privind finanţele publice locale pe anul 2017, la amenajarea zonei pentru petrecerea timpului liber s-au constatat „deficienţe care au condus la un prejudiciu în valoare de 564.000 de lei”. Auditul realizat de instituţia suceveană pe linia achiziţiilor publice evidenţia că prejudiciul era reprezentat, printre altele, de echipamente montate şi decontate integral, „care nu corespund şi nu respectă, din punct de vedere calitativ, caracteristicile echipamentelor prezentate în caietul de sarcini, respectiv în proiectul tehnic şi în oferta câştigătoare a executantului lucrărilor”. De asemenea, s-a constat că au fost efectuate plăţi fără documente justificative, „referitoare la înlocuiri de produse în sumă de 816.000 de lei şi lucrări neexecutate şi angajate de 74.000 de lei”. Camera de Conturi a dispus luarea de măsuri în vederea respectării specificaţiilor tehnice şi condiţiilor de calitate în cazul lucrărilor efectuate, echipamentelor şi materialelor livrate, prin înlocuirea acestora sau recuperarea diferenţelor de preţ.

Foto: News Bucovina

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: