Un tânăr a fost amendat pentru „alertare falsă”

> El a semnalat două transporturi de material lemnos ca fiind ilegale, însă acestea nu aveau abateri

Poliţiştii suceveni au verificat joi, 29 aprilie, două transporturi de material lemnos care au fost semnalate prin 112 ca fiind ilegale. Verificările au arătat că ambele transporturi erau efectuate legal. Ambele sesizări au fost făcute de un tânăr de 23 ani, care s-a ales cu o amendă pentru „alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie”.

Primul apel a fost efectuat la ora 13.34. Tânărul a declarat că pe Calea Bucovinei din Rădăuţi se deplasa un camion supraîncărcat cu material lemnos. Vehiculul a fost interceptat şi verificat. Poliţiştii au constatat că nu sunt nereguli privind avizul de însoţire. Ulterior, ansamblul de vehicule a fost cântărit de angajaţii ISCTR, care au stabilit că greutatea totală este 47.200 kg, iar camionul avea autorizaţia specială de transport pentru 52.000 kg.

Peste câteva minute, tânărul a sunat din nou la 112, declarând că pe str. Frâncei, din municipiul Rădăuţi se deplasează un alt camion „supraîncărcat”. Nici de această dată nu au fost găsite abateri privind avizul de însoţire, nici privind greutatea vehiculului, care era de 46.100 kg, iar autorizaţia specială de transport (AST) prevedea o greutate maximă de 52.000 kg.

După ce verificările au arătat că ambele transporturi erau efectuate fără vreo abatere, tânărul a fost amendat pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie. Potrivit legislaţiei, această contravenţie se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: