Consiliul Judeţean are în administrare mai multe construcţii aflate în stare avansată de degradare

Judeţul Suceava are o avere de circa 1,426 de miliarde de lei, se arată în Raportul privind gestionarea bunurilor aparţinând domeniului public şi domeniului privat în anul 2020.

Conform Comisiei centrale de inventariere a elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii, cea mai mare parte a respectivei averi, în valoare de 899 de milioane de lei, o constituie construcţiile, urmate de instalaţiile tehnice, mijloacele de transport, animalele şi plantaţiile – 184,081 de milioane de lei; terenurile şi amenajările de terenuri – 166,552 de milioane de lei; activele în curs de execuţie, în valoare de 148,174 de milioane de lei.

Potrivit raportului citat, pe durata anului trecut, în limita fondurilor disponibile, au fost demarate lucrări de reabilitare, conservare şi întreţinere sau dotare a bunurilor de natura construcţiilor din patrimoniul Consiliului Judeţean, „astfel încât să se asigure funcţionarea în condiţii optime a activităţii instituţiilor şi serviciilor publice de interes judeţean”. „S-a evidenţiat faptul că o parte dintre acestea prezintă o stare avansată de degradare, condiţie în care se impune realizarea unei analize detaliate, în vederea prioritizării reparaţiilor care se impun, ţinând cont şi de resursele financiare existente, precum şi în vederea identificării unor soluţii optime de gestionare sau valorificare” se arată în raport.

În calitate de autoritate deliberativă a judeţului, Consiliul Judeţean poate hotărî ca bunurile de interes judeţean care aparţin domeniului public sau domeniului privat să fie date în administrarea regiilor autonome şi instituţiilor publice, să fie concesionate, închiriate sau să fie atribuite în folosinţă gratuită. Din valorificarea bunurilor, în anul 2020, în bugetul judeţean au intrat 46.237 de lei reprezentând venituri din concesiuni, precum şi 391.814 lei venituri din închirieri, în acest din urmă caz 253.990 lei însemnând chirii încasate în baza contractelor parafate de entităţile subordonate, în calitate de locatori şi administratori ai spaţiilor proprietate a judeţului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: