257 de pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> 82 se aflau ieri în stare severă sau gravă a bolii

În spitalele din judeţul Suceava ieri erau internaţi 257 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 28, a anunţat, luni, Prefectura. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 21.560.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 18 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 7 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 537 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 133 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 16 se aflau în zona tampon, iar 388 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 133 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, unul prezenta o formă uşoară a bolii; 79 aveau forme medii; 36  – forme severe; 17  – forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (5 ventilaţi non-invaziv, iar 3 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, luni, de 339 paturi libere, dintre care 67 pentru pacienţi Covid-19, 249 în sectorul non-Covid şi 23 pentru zona tampon.

La unitatea ATI era disponibil un pat pentru pacienţi Covid; erau 24 ventilatoare libere, dintre care 9 pentru pacienţii Covid-19 şi 15 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 39 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (4 cu forme uşoare, 24 prezentând forme medii, 9 cu forme grave, 2 cu forme critice), 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 46 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nefiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 18 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care 8 cu forme medii de boală şi 10 cu forme grave. Erau internate şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid erau libere 17 locuri.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 24 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (16 cu forme medii, 6 cu forme grave, 2 cu forme critice) şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 3 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 36 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (17 cu forme uşoare, 19 prezentând forme medii) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret  – 7 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (două persoane cu forme uşoare de boală, 5 cu forme medii), fiind libere 18 locuri în sectorul Covid.

 La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 157 de locuri pentru bolnavi Covid şi 45 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: