Deputatul PSD Eugen Bejinariu cere ministrului Sănătăţii răspunsuri explicite privind plata personalului medical din centrele de vaccinare:

Personalul medical aşteaptă de o lună banii promişi că vin „în câteva zile”

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu i-a solicitat, în Parlament, ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, răspunsuri explicite privind măsurile legale pentru plata personalului medical din centrele de vaccinare, inclusiv având în vedere faptul că aceste plăţi au întârziat mai mult de trei luni.

Bejinariu i-a transmis ministrului Sănătăţii că în data de 16 martie 2021 a răspuns „arogant şi iresponsabil” somaţiilor publice, adresate inclusiv de premierul Cîţu, spunând că personalul medical din centrele de vaccinare nu a primit banii cuveniţi legal pentru această activitate „din cauza unui funcţionar public din Ministerul Sănătăţii”, precizând că „acestea nu sunt lucruri pe care le face ministrul”.

„Cetăţenii judeţului Suceava, pe care îi reprezint în Parlamentul României, au trăit cea mai cumplită experienţă a pandemiei. Medicii din judeţul Suceava, pe care îi reprezint de asemenea, sunt de mai bine de un an suprasolicitaţi, epuizaţi şi văduviţi de resurse elementare pentru a-şi face în continuare datoria. Personalul medical din centrul de vaccinare al Spitalului Municipal Rădăuţi, alături de toţi cei implicaţi în eforturile campaniei de vaccinare, aşteaptă în continuare banii pe care acum o lună aţi promis public că îi vor primi «în câteva zile»”, a menţionat Eugen Bejinariu.

În aceste condiţii, deputatul social-democrat sucevean îi cere ministrului să prezinte măsurile concrete pe care le-a  dispus astfel încât plăţile datorate de mai mult de 3 luni către personalul medical din centrele de vaccinare să se efectueze rapid şi ritmic.

„Care sunt datele concrete la care îşi vor primi banii atât personalul medical din centrul de vaccinare al Spitalului Municipal Rădăuţi, cât şi al celorlalte centre de vaccinare din judeţul Suceava?” mai cere Eugen Bejinariu.

Parlamentarul sucevean vrea să afle şi ce măsuri a întreprins ministrul astfel încât aceste întârzieri să nu se repete în lunile viitoare.

„Ce măsuri aţi întreprins astfel încât persoanele din subordinea dumneavoastră să înveţe rigoarea profesională şi să fie trase la răspundere pentru «greşeala» de a întârzia plăţile către mii de cadre medicale, timp de mai bine de 3 luni? În ce fel sunt corelate graficul etapelor de vaccinare a populaţiei cu graficul plăţilor către personalul medical din centrele de vaccinare (ca timp şi resurse)?” mai doreşte să afle Eugen Bejinariu.

El i-a solicitat ministrului să transmită răspuns scris pentru fiecare dintre întrebările adresate, în termenul prevăzut de lege, dar cu celeritatea impusă de situaţia dramatică pe care o parcurge personalul medical din centrele de vaccinare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: