Conturile bancare ale Primăriei Rădăuţi au fost blocate

> Măsura a fost luată până la recuperarea a 1,6 milioane de lei, reprezentând restanţele la ACET pentru apa meteorică > Fostul primar Nistor Tatar a refuzat facturile, motivând că ACET nu a curăţat geigerele

Primăria Rădăuţi are conturile blocate pentru neachitarea unor facturi către ACET SA Suceava.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Rădăuţi, situaţia a fost generată de o hotărâre a Tribunalului Suceava, rămasă definitivă, prin care s-au respins contestaţiile la executare formulate împotriva executărilor silite ce au avut ca obiect facturi neachitate pentru apă meteorică, începând din anul 2017.

În aceste condiţii, executorul judecătoresc a dispus blocarea conturilor bancare ale municipiului Rădăuţi până la recuperarea a aproximativ 329.000 euro (peste 1.600.000 de lei).

De menţionat este că, în demersurile pentru recuperarea debitului de mai sus, cuprins în facturile de apă meteorică, firma ACET SA Suceava a pornit 24 de dosare execuţionale, ce s-au întins pe o perioadă de aproximativ 3 ani, finalizate prin pronunţarea hotărârii defintive a Tribunalului Suceava.

Primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, a declarat la News Bucovina că Primăria Rădăuţi e datoare vândută, după ce a făcut Nistor Tatar ca primar şi şef la Servicii Comunale.

Loghin a menţionat că primarul Tatar nu a plătit facturile pentru apa meteorică emise de ACET.

În replică, fostul primar Nistor Tatar a arătat că a plătit toate facturile, în afară de cele privind apele meteo.  El a explicat că nu a plătit apa meteo pentru că ACET nu şi-a făcut treaba.

„Nu le plăteam nici acum, dacă eram primar. Nu am plătit pentru că domnii de la ACET nu-şi fac treaba, nu curăţă geigerele, a crescut iarba în ele. Nu fac, de aia nu am plătit. Domnul Loghin să plătească. E treaba lui. Eu am refuzat motivat factura” a spus Tatar. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: