Etna, ploaia de cenuşă transformă localităţile şi plajele într-un peisaj de coşmar

Cenuşa şi pietricele din lava ieşită din Etna au acoperit mai multe localităţi şi plaje din partea estică a vulcanului.

Noaptea trecută, o coloană de cenuşă şi pietricele ridicată până la zece kilometri de vulcan a provocat o adevărată „ploaie neagă” căzută asupra localităţilor din partea estică a vulcanului, conform La Stampa.

Covorul negru de cenuşă acoperă plajele Fondachello şi Torre Archirafi, trecând prin localităţi precum Zafferana, Fornazzo, Santa Venerina, Mascali, Trepunti sau Macchia di Giarre.

Cenuşa s-a aşternut asupra acoperişurilor, drumurilor, maşinilor, transformând poalele Etnei într-un peisaj trist.

Puţini oameni au ieşit din case, iar de data aceasta masca nu îi protejează doar împotriva virusului, ci şi a prafului din vulcan. Duminică a şi plouat, iar cenuşa a devenit noroi, riscând să blocheze canalele de scurgere.

Cu câteva zile în urmă, în Zafferana, căderea de pietricele din lavă a spart geamurile mai multor maşini.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: