Accident de muncă la o mină din Ostra

Un bărbat a fost grav rănit în urma unui accident de muncă produs, joi, într-o mină de pe raza comunei Ostra.

Minerul, de 52 de ani, din Stulpicani, se afla în galeria minei, la o distanţă de 1 km faţă de gura galeriei. Bărbatul efectua activităţi de verificare a unei scări fixate în peretele suitorului, urmând să o înlocuiască. La un moment dat însă, scara a cedat şi s-a desprins. Atunci s-a rupt podul de odihnă pe care era sprijinită scara, iar bărbatul a căzut în gol de la o înălţime de aproximativ 5 metri, până la următorul pod de odihnă.

Minerul a fost scos de echipajul de salvare, fiind conştient pe tot parcursul procedurii, după care a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la Spitalul Judeţean Suceava.

El a fost diagnosticat cu „politraumatism produs prin cadere, traumatism cranio-cerebral, fracturi costale dreapta, minim hemotorax drept, pneomotorax dreapta, contuzie pulmonară, entorsă genunchi stâng”.

În acest caz a fost înregistrat un dosar penal cu privire la infracţiunile „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securiate şi sănătate în muncă”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: