Ratele de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului şi municipiului continuă să scadă

> În judeţ, rata era ieri 1,21 la mie, iar în municipiul Suceava, 2,15 la mie

 Incidenţa cazurilor de Covid-19 la nivelul judeţului Suceava era ieri 1,21 la mia de locuitori, a informat marţi Prefectura. Reamintim că luni rata în judeţ era de 1,22.

Totodată, rata de infectare în municipiul Suceava era ieri 2,15, luni fiind 2,17 la mie.

În judeţ sunt trei localităţi în care rata de infectare este peste 3 la mia de locuitori: Adâncata (3,42), Siret (3,23) şi Şcheia (3, 49).

Prefectura Suceava a mai informat că în această săptămână va intra în vigoare o modificare legislativă importantă, privind modalitatea în care se calculează rata incidenţei cumulate în ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori. Potrivit unei hotărâri de guvern, începând cu 26 februarie, incidenţele cumulate ale cazurilor pe ultimele 14 zile vor fi calculate inclusiv cu numărul de cazuri din focarele existente în fiecare localitate.

Această modificare legislativă se va traduce în unele cazuri ale localităţilor care au înregistrate focare Covid-19 în schimbarea scenariului după care funcţionează restaurantele, cafenelele şi sălile de spectacole, inclusiv a scenariilor în care vor funcţiona şcolile. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: