Ion Lungu:

Ludovic Orban şi-a întărit poziţia în partid după ce i s-a cerut demisia

> Dacă mai ies băieţii ăştia şi spun că vor să-l schimbe, te apucă râsul, este de părere liderul liberalilor din municipiul Suceava

Primarul liberal al Sucevei, Ion Lungu, preşedinte al Organizaţiei Municipale PNL Suceava, crede că cei care au iniţiat acţiunea de demitere a lui Ludovic Orban au greşit profund.

„Avem un congres. Lucrurile acolo se vor tranşa. Nu este ceva ilegal să candidezi la congres la orice funcţie din partid. Părerea mea este că, totuşi, imaturitatea politică a unor oameni care sunt mai noi în partid i-a făcut să se grăbească, au făcut o furtună într-un pahar cu apă” a spus Lungu.

El crede că a fost o „greşeală enormă”, pentru că oamenii vor acum să vadă cum acţionează PNL la guvernare, nu cine este preşedintele partidului.

„Cred că este o greşeală enormă a celor care au iniţiat-o. Totuşi, oamenii au o aşteptare mare, imensă de la guvernare, iar pe ei puţin îi interesează cine va fi preşedintele PNL” a spus Lungu.

El a apreciat că este total inoportun în această perioadă, când se așează Guvernul, când se stabilesc priorităţile, când oamenii aşteaptă bugetul, când vor să vadă ce se întâmplă cu această pandemie să se deschidă „Cutia Pandorei” cu cine va fi preşedintele PNL.

„Eu zic că lucrurile se vor tranşa de la sine. Părerea mea este că acest lucru, cumva, l-a întărit pe Ludovic Orban. Dacă iar mai ies băieţii ăştia şi spun că vor să-l schimbe, te apucă râsul. Parcă aţi mai încercat şi altă dată. Cumva, povestea a fost dusă în derizoriu. Din toată povestea asta, domnul Ludovic Orban a ieşit întărit” a spus Lungu.

Liderul liberal sucevean a mai declarat că el îl respectă pe Ludovic Orban, pe care îl cunoaşte de ani de zile şi care susţine proiectele de dezvoltare din Suceava.

„Sigur, este azi preşedintele PNL, îl respectăm, eu îl respect pentru că îl cunosc de atâţia ani de zile. Nu ştiu dacă va fi prea curând un preşedinte de partid, un prim-ministru care să vină de cinci ori într-un an la Suceava. A fost alături de Suceava, de suceveni, în proiecte mari pe care le avem şi este în continuare, prin poziţia de preşedinte de partid, de preşedinte al Camerei Deputaţilor” a declarat Ion Lungu.

El este convins că lucrurile se vor aşeza, dar că nimeni nu a avut de câştigat din această acţiune.

„Oamenii vor soluţii, vor să vadă ce facem, cum guvernăm, ce facem cu pandemia. Astea sunt priorităţile de grad zero” a spus Lungu.

El a recunoscut că au fost nemulţumiri în partid după alegerile parlamentare şi după formarea guvernului, dar că acestea sunt situaţii generate de o guvernare în coaliţie.

„Sigur că au fost nemulţumiri când am văzut că ministere importante, unde noi aveam proiecte importante, nu mai sunt la PNL. Asta este situaţia când faci cu mai mulţi guvernul” a spus Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI