La USV

Proiect de facilitare a accesului la educaţie pentru copiii din creşe şi grădiniţe

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava implementează proiectul „Educaţie timpurie incluzivă şi de calitate – ETIC”, care vizează dezvoltarea cadrului operaţional naţional în domeniul educaţiei antepreşcolare. În acest sens, va fi elaborat un document-cadru de diagnoză privind organizarea şi funcţionarea serviciilor din domeniu, precum şi de implementare a acestora. În acest context, au fost prevăzute un total de opt dezbateri în fiecare dintre regiunile de dezvoltare, USV organizând două, respectiv la Buzău, pe 17 decembrie 2020, şi la Suceava, pe 8 ianuarie 2021. Tematica abordată s-a referit, în principal, la facilitarea accesului la educaţie pentru copiii în vârstă de sub 3 ani din creşe şi grădiniţe.

Conform unui comunicat de presă al Universităţii „Ştefan cel Mare”, cu prilejul întâlnirilor au fost clarificate aspecte cu privire la dezvoltarea de servicii standard sau alternative, cât şi la nivelul de studii pentru personalul implicat, rutele flexibile de formare, modalităţile de evaluare şi de monitorizare ale serviciilor din educaţia timpurie. Din partea USV, organizatori ai acestor două activităţi au fost Otilia Clipa, coordonator partener, Florin Domunco, asistent manager de proiect, şi Gabriela Blumenfeld, responsabil raportare.

Cele două întâlniri au fost onorate de 35 de participanţi, fiecare judeţ fiind reprezentat de câte un inspector de învăţământ preşcolar, al direcţiilor de sănătate publică, asociaţiilor şi organizaţiilor neguvernamentale, dar şi de părinţi.

„Participanţii la focus-grup s-au implicat activ în discuţii, au exprimat opinii din perspectiva instituţiilor reprezentate şi au subliniat posibilităţi de armonizare legislativă şi administrativă pentru dezvoltarea sistemului de educaţie timpurie. Totodată, s-a apreciat faptul că există posibilitatea aplicării şi derulării acestor tipuri de proiecte de îmbunătăţire a sistemului de educaţie timpurie, cu accent pe componenta antepreşcolară” se subliniază în comunicatul de presă al USV.

Proiectul POCU „Educaţie timpurie incluzivă şi de calitate” este implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu Universitatea din Piteşti, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, în intervalul 2019-2021.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: