În ianuarie

Cursuri de formare pentru 28 de şomeri suceveni

> Ei vor fi instruiţi cum să înveţe cu ajutorul calculatorului, dar şi să comunice în limba oficială

Două noi cursuri de formare profesională vor demara în luna ianuarie, în judeţ, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava (AJOFM).

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) este vorba, în primul rând, despre un curs de competenţe digitale în utilizarea tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere, acesta putând fi urmat de 14 şomeri interesaţi. Conform sursei citate, un alt curs este cel de comunicare în limba oficială, la acesta urmând a participa tot 14 persoane din evidenţa AJOFM.

La nivel naţional, ANOFM va organiza, în luna ianuarie, 49 programe de formare profesională, acestea vizând 744 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă. Judeţele în care, în ianuarie, vor fi iniţiate cele mai multe cursuri, respectiv judeţele cu un număr mare de participanţi sunt Dâmboviţa – cu 84 de persoane, Vrancea – cu 70 de persoane şi Bucureşti – cu 60 de persoane. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum cele de lucrător în comerţ – 110 persoane; operator introducere validare şi prelucrare de date – 99 de persoane; agent de securitate – 84 de persoane; contabil – 66 de persoane; instalator de instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze – 48 de persoane; inspector în resurse umane – 42 de persoane; frizer, coafor, manichiură, pedichiură – 34 de persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: