Consultaţiile medicale pentru obţinerea de proteze se acordă la distanţă, fără bilete de trimitere

> Recomandarea se va elibera de medicul specialist, „numai ca o consecinţă a unei consultaţii raportate la Casa de Asigurări de Sănătate Suceava”, informează directorul general Cristi Victor Bleorţu

Prescrierea sau recomandarea privind acordarea dispozitivelor medicale pentru pacienţii bolnavi cronic se va face la distanţă, informează Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava. „Având în vedere prelungirea măsurilor din asistenţa medicală, instituite până pe 31 martie 2021, în contextul pandemiei SARS-CoV-2, în vederea eliberării prescripţiei medicale, respectiv recomandării privind acordarea dispozitivelor medicale destinate recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale pentru pacienţii cronici aflaţi în evidenţă, consultaţiile medicale se pot acorda, în continuare, şi la distanţă, fără bilete de trimitere, utilizând orice mijloace de comunicare” se precizează într-un comunicat semnat de directorul general Cristi Victor Bleorţu. Conform acestuia, în urma consultaţiilor la distanţă, medicul specialist va emite toate documentele necesare pacientului, inclusiv prescripţia medicală privind acordarea dispozitivelor medicale necesare recuperării unor deficienţe organice sau funcţionale. Documentele astfel emise vor fi transmise pacientului prin orice mijloace de comunicare. Recomandarea privind acordarea dispozitivelor medicale se eliberează de medicul specialist aflat în relaţie contractuală cu CAS, „numai ca o consecinţă a unei consultaţii raportate la Casa de Asigurări de Sănătate”.

„În situaţia emiterii recomandării privind acordarea dispozitivelor medicale ca urmare a consultaţiei la distanţă, pe recomandare se va menţiona sintagma «prescriere în urma consultaţiei la distanţă»” reliefează Cristi Victor Bleorţu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: