Activişti de mediu şicanaţi în trafic şi ameninţaţi

Doi activişti rădăuţeni care căutau, miercuri seara,  în zona Mănăstirea Humorului, un camion supraîncărcat cu lemne au fost şicanaţi în trafic de mai multe autoturisme.

Potrivit cercetărilor poliţiei, Daniel Bodnar (33 de ani) şi Dănuţ Ghinghiloschi (24) le-au spus poliţiştilor că sunt activişti de mediu şi aveau o informaţie că s-ar transporta lemn ilegal pe raza localităţii Mănăstirea Humorului. Motiv pentru care s-au deplasat în  această localitate, fiecare conducând autoturismul personal. Însă nu au identificat niciun transport în zona respectivă.

La întoarcere, dinspre Poiana Micului spre Mănăstirea Humorului, în jurul orei 19.30, ar fi fost şicanaţi în trafic de un autoturism de teren care nu i-a atins, dar care circula haotic pe drumul judeţean.

După mai multe sute de metri de mers, autoturismul respectiv a oprit, iar alături de acesta au mai oprit două autoturisme care circulau în faţă şi cărora activiştii nu le-au observat numărul de înmatriculare. Din autoturisme au coborât mai multe persoane necunoscute. Acestea s-au apropiat de autoturismele conduse de Bodnar şi Ghinghiloschi, care au fost nevoiţi să oprească. Activiştilor le-au fost adresate injurii, după care necunoscuţii au plecat, fără să-i agreseze.

Bodnar a depus plângere pentru „ameninţare”, însă poliţiştii s-au autosesizat din oficiu şi cu posibila săvârşire a infracţiunii de ,,împiedicare sau îngreunare a circulaţiei publice”, cauza urmând a fi soluţionată procedural de către Postul de Poliţie Mănăstirea Humorului.  (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: