Oana Pintilei a aflat din presă că a fost demisă din funcţia de lider al femeilor social-democrate sucevene

> Am făcut un pas în spate atunci când am simţit că cei din conducere s-au îndepărtat de principii, valori şi bunele moravuri, a transmis ea

Fostul preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei Social-Democrate Suceava, Oana Pintilei, a anunţat pe pagina sa de socializare că a aflat din presă că a fost înlăturată din funcţie, subliniind că, pentru ea, „mai importante decât o funcţie sunt valorile, principiile şi demnitatea”.

Pintilei arată că, informal, a făcut un pas în spate din conducerea OFSD încă din luna august 2020, atunci când s-a retras de pe lista de consilieri judeţeni ai PSD Suceava.

„Am luat, asumat, această decizie la acel moment deoarece pentru mine mai importante decât o funcţie sunt: valorile, principiile şi demnitatea. Nu am regretat nicio clipă această decizie, aşa cum nu regret, nici acum, nicio secundă din cei 14 ani pe care i-am dedicat Partidului Social Democrat” a spus Pintilei.

Ea a subliniat că s-a implicat total atunci când a crezut în echipa din care făcea parte, a semnalat derapajele atunci când a considerat că lucrurile nu merg într-o direcţie bună şi a făcut un pas în spate atunci când a simţit că cei din conducere s-au îndepărtat de principii, valori şi bunele moravuri.

„Am aflat prin intermediul presei că sunt acuzată că am avut atitudini ostile şi că nu am făcut campanie PSD fapt care a condus la pierderea de voturi. Să le luăm pe rând. Am precizat mai sus faptul că am sesizat, în forurile statutare ale PSD Suceava, derapajele atunci când au existat. În orice organizaţie o comunicare internă eficientă reprezintă piatra de temelie a unei #echipe. La fel cum sesizarea problemelor este o #oportunitate pentru #leaderi de a elimina deficienţele şi a îmbunătăţi activitatea.

Aceeaşi situaţie… de a atrage atenţia asupra #problemelor existente… pentru #şefi se traduce în «atitudine ostilă».

Cred că ştim cu toţii care este diferenţa dintre un leader şi un şef, aşadar… nu am să intervin pe acest subiect.

Legat de al doilea «capăt de acuzare» şi anume că nu am făcut campanie PSD, pot să precizez că este total adevărat, dacă e să ne referim la ultimele două campanii.

Am precizat deja că am făcut un mare pas în spate încă din luna august a anului trecut.

În plus… eu, personal, nu pot să girez un candidat şi să cer încredere electoratului dacă mie îmi lipseşte încrederea în acel individ.

Regret însă faptul că inactivitate mea «a condus la pierderea de voturi». Nu am avut această intenţie niciodată. Dar dacă inactivitatea mea a contat mai mult decât activitatea candidaţilor… asta spune multe, dar nu despre mine!

Eu iau această afirmaţie făcută astăzi de către conducerea PSD ca pe un compliment, ca pe o recunoaştere a activităţii mele şi a valorii personale, aşadar vă mulţumesc!

Şi ca să închei acest subiect, adresez o întrebare:

– Oare, incapacitatea de a motiva membrii unei echipe să se implice nu reprezintă de fapt incapacitatea sefului de a conduce acea organizaţie?” a scris Oana Pintilei.

Ea a adăugat că, privind în urmă, îşi încheie cuvântul având sentimentul datoriei împlinite cu responsabilitate, cu profesionalism, dar în egală măsură cu onoare şi demnitate.

„Mă bucur sincer pentru doamna Adomnicăi. Ştiu că îşi dorea de mult şefia Organizaţiei de Femei. Mai exact de vreo 16 ani, de pe vremea când eu nici măcar nu eram în PSD. Mai bine mai târziu decât niciodată” a mai scris Oana Pintilei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: