La sărbătoarea Botezului Domnului, din 6 ianuarie 2021, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor va oferi credincioşilor Agheasma Mare în 5.000 de sticle

Evenimentele liturgice de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava – Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an, se vor desfăşura cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare.

Ieri, 5 ianuarie, Ajunul Bobotezei, de la ora 5, s-a ţinut Miezonoptica, după care, la 5.30, au urmat Ceasurile Împărăteşti. De la ora 7, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a săvârşit, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Vecernia Praznicului, unită cu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. De la ora 10, Soborul, în frunte cu părintele episcop-vicar, a făcut, pe scena amenajată în curtea mănăstirii, Slujba sfinţirii celei mari a apei (a Aghesmei Mari). După aceasta, Preasfinţitul Părinte Damaschin, dimpreună cu părinţii slujitori, a mers cu Ajunul Bobotezei la reşedinţa Înalt Preasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic. De la ora 16, Pavecerniţa Mare unită cu Litia Praznicului şi Utrenia au fost săvârşite de Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul şi un sobor de preoţi şi diaconi, în Catedrala Arhiepiscopală, iar de la ora 18.45 a urmat Paraclisul Sfântului Ioan cel Nou.

Miercuri, 6 ianuarie 2021, Botezul Domnului (Boboteaza)

Ora 7.30 – Miezonoptica;

Ora 8 – Acatistul Botezului Domnului;

Ora 9 – Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, săvârşită de Înalt Preasfinţitul Părinte Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu părinţii slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale din Suceava, pe scena amenajată în curtea Mănăstirii Sfântului Ioan cel Nou.

La finalul Sfintei Liturghii, Înalt Preasfinţitul Calinic, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, va face Slujba sfinţirii celei mari a apei (Agheasma Mare).

Pentru a se evita aglomerarea credincioşilor, cei prezenţi la Catedrala Arhiepiscopală vor primi Agheasma Mare în cele 5.000 de sticle, îmbuteliate în zilele de 5 şi 6 ianuarie 2021. Credincioşii sunt rugaţi să respecte restricţiile impuse de pandemie, deplasându-se pe culoarul special amenajat, păstrând în mers distanţa de 1,5 m şi purtând mască de protecţie. (IRINA URSACHI, ArhiepiscopiaSucevei.ro)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: