Printr-un proiect transfrontalier implementat alături de partenerii din Ucraina

Cercetătorii USV îşi propun să contribuie la creşterea utilizării noilor tehnologii şi inovaţii în domeniul energiei regenerabile

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a anunţat că derulează un proiect transfrontalier – CBC SmartEnergy – obiectivul său fiind creşterea utilizării noilor tehnologii şi inovaţii în domeniul energiei regenerabile oferite prin promovarea şi sprijinirea cercetărilor şi inovaţiilor într-un mod durabil în regiunile de frontieră ale Ucrainei şi României. În acelaşi timp, se doreşte crearea unei platforme solide pentru acţiuni şi studii comune de cercetare (inclusiv achiziţionarea de echipamente conexe) în domeniul energiei regenerabile şi al eficienţei resurselor.

USV participă în proiect în calitate de coordonator, director de proiect fiind prof. univ. dr. ing. Radu-Dumitru Pentiuc, directorul Departamentului de Electrotehnică din Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din USV, alături de Universitatea Naţională Uzhgorod (UzhNU) din Ucraina şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare Regională (IARDI) din Ucraina.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, bugetul total fiind de 331.114 euro din care, Uniunea Europeană alocă 298.000 euro, bugetul USV fiind de 158.114 euro. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI