Cutremur puternic în Croaţia, cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter

Un cutremur puternic s-a produs ieri în Croaţia, cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter.

Centrul cutremurului, care a zguduit Croaţia în jurul orei 12.20, a fost la 46 de kilometri de Zagreb, conform EMSC.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, potrivit Centrului Seismologic Euromediteraneean (EMSC).

Cotidianul Repubblica scrie că după cutremurul de luni, marţi, la 12,20, a fost înregistrat un seism de 6,3, la câteva zeci de kilometri de Zagreb. Seismul s-a simţit şi în Italia: de la Bolzano la Friuli, de la Veneto la Abruzzo.

Cutremurul de luni din Croaţia a avut magnitudinea 5,2.

O fată ar fi murit în cutremurul din Petrinja, Croaţia

Cutremurul puternic a provocat daune majore caselor şi altor clădiri din Petrinja. O fată a fost ucisă în cutremur, iar un bărbat şi un băiat au fost scoşi în viaţă dintr-o maşină îngropată în moloz şi trimişi la un spital, potrivit Associated Press.

„Centrul Petrinja, aşa cum a fost, nu mai există”, a arătat HRT: „O fată a murit şi există răniţi în interiorul clădirilor prăbuşite”.

„Oraşul meu a fost distrus complet”, a spus şi primarul din Petrinja, Darinko Dumbovic, într-o declaraţie difuzată de HRT TV: „Este ca Hiroshima – jumătate din oraş nu mai există”.

Premierul croat Andrej Plenkovic şi alţi miniştri au ajuns la Petrinja după cutremur.

De asemenea, canalul regional de televiziune N1 a spus că o clădire s-a prăbuşit peste o maşină, iar imaginile arătau pompieri care încercau să îndepărteze resturile pentru a ajunge la maşina îngropată. Un bărbat şi un băieţel au fost în cele din urmă salvaţi din maşină şi transportaţi la spital.

În capitală, oamenii au fugit pe străzi şi în parcuri de teamă. Mulţi ar fi părăsit Zagrebul, ignorând interdicţia de călătorie impusă din cauza focarului de coronavirus.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: