În perioada Crăciunului, pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid-19

Amenzi de aproape 100.000 de lei aplicate de poliţiştii suceveni

În perioada Crăciunului, poliţiştii suceveni au intensificat controalele în contextul Covid-19. În intervalul 17-24.12.2020 poliţiştii suceveni au verificat, pe raza judeţului, 215 societăţi comerciale şi peste 100 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 215 amenzi, în valoare totală de 97.700 de lei, arată IPJ Suceava.

Totodată, au fost verificate cu privire la respectarea interdicţiilor impuse 5.188 de persoane.

Prin urmare, au fost intensificate instruirile cu administratorii de unităţi turistice şi hoteliere, fiind prezentat cadrul legal, dar şi sancţionator în cazul nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Au fost identificate şi situaţii de încălcare a legii, poliţiştii aplicând sancţiuni contravenţionale şi oprind anumite evenimente private. De exemplu, la 27.12.2020, ora 23.51, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 de către recepţionerul unei unităţi hoteliere cu privire la faptul că într-o cameră a hotelului se organizează o petrecere privată la care participă mai multe persoane cazate în această unitate.

În aceste condiţii, a fost identificat un bărbat care a relatat verbal că în jurul orelor 23 a chemat în camera de hotel, unde este cazat, alte cinci persoane, care erau şi ele cazate în această unitate, şi au organizat o petrecere privată. Cu această ocazie s-a constatat că în interiorul camerei se aflau 6 persoane care nu respectau măsurile pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

Pentru aceste motive, organizatorul petrecerii, un bărbat din municipiul Botoşani, a fost amendat cu 2000 lei. La finalizarea intervenţiei, persoanele în cauză s-au deplasat în camerele unde erau cazate şi au fost reinstruite privind respectarea nomelor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Verificări au fost efectuate şi la alte unităţi economice. Astfel, la 27.12.2020, în jurul orei 19, lucrătorii Secţiei de Poliţie Burdujeni au întreprins măsuri de verificare a respectării prevederilor Legii 55/2020, ocazie cu care la o unitate economică din incinta unui centru comercial sucevean au fost identificate mai multe persoane care nu respectau măsurile de distanţare socială la mesele de biliard şi bowling, motiv pentru care s-a luat legătura cu administratorul societăţii, care a fost sancţionat contravenţional conform Legii 55/2020.

Pe parcursul controlului efectuat, administratorul societăţii a remediat neregulile identificate.

Acesta a fost instruit cu privire la respectarea tuturor prevederilor Legii 55/2020, întocmindu-se în acest caz proces-verbal. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: