Ludovic Orban a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor

> Anca Dragu – preşedinte al Senatului

 Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost ales, luni noaptea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, la capătul unei şedinţe cu scandal, în care AUR a părăsit sala, motivând că este foarte târziu. Şedinţa de constituire a început luni, la ora 12. Ludovic Orban a câştigat şefia Camerei Deputaţilor, obţinând 179 de voturi „pentru” şi 110 împotrivă.

Celălalt candidat, Alfred Simonis (PSD) a fost votat de 110 deputaţi, iar 179 au votat „împotrivă”.

Orban a fost ales la capătul unei şedinţe care a început luni, la ora 12.00. La ora 23.30, decanul de vârstă al deputaţilor a închis şedinţa şi a AUR a părăsit sala. AUR s-a întors în sală aproape de miezul nopţii, s-a ales un alt decan de vârstă şi şedinţa s-a reluat pentru alegerea preşedintelui şi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Senatorul USR PLUS, Anca Dragu, susţinută de coaliţia PNL, USR PLUS şi UDMR, a fost aleasă, luni seară, preşedinte al Senatului, cu 75 de voturi „pentru”. Ea a candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului alături de senatorul PSD Lucian Romaşcanu, social democratul obţinând doar 51 de voturi „pentru”, în vreme ce alţi 75 de senatori au votat „împotrivă”. Anca Dragu este economist şi a fost ministru al Finanţelor Publice în Guvernul Dacian Cioloş.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI