Un medic care a profesat în anii ’70 în Valea Moldovei l-a vaccinat împotriva Covid-19 pe premierul Israelului, Benjamin Netanyahu

> Herman Berkovits a emigrat în 1975 şi este medicul personal al premierului israelian

Medicul româno-israelian Herman Berkovits l-a vaccinat, sâmbătă seara, împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Vaccinarea premierului israelian a fost transmisă în direct, cu o zi înaintea lansării campaniei de vaccinare în această ţară. El i-a îndemnat pe israelieni să-şi depăşească temerile şi scepticismul privind vaccinul împotriva infecţiei cu noul coronavirus.

Medicul personal al lui Benjamin Netanyahu, Herman Berkovits, este de origine română.

Potrivit CV-ului acestuia, medicul este născut în Târgu Lăpuş şi a urmat între anii 1965 şi 1971 cursurile Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca.

După finalizarea studiilor a fost, în perioada 1972-1973, medic în satul Valea Moldovei din judeţul Suceava.

El a emigrat cu familia în Israel în 1975, iar din 1985 conduce propria clinică de medicină pediatrică şi generală în oraşul Ierusalim.

De la începutul celui de-al doilea mandat de premier al lui Benjamin Netanyahu, el a fost desemnat medicul personal al premierului israelian. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: