Municipiul Suceava dezvoltă sistemul de alimentare cu gaze naturale

>Beneficiare ar urma să fie cartierele noi Europa şi Lanişte, „având în vedere că branşarea prin Delgaz este destul de scumpă” >„Sigur, în primul rând, noi vom valorifica sistemul de încălzire din oraş, cel pe biomasă” a pus în vedere edilul-şef Ion Lngu

„Ne interesează să depunem un proiect pe fonduri europene în ceea ce priveşte  dezvoltare reţelelor de gaze naturale”. Afirmaţia aparţine primarului Ion Lungu, potrivit căruia un proiect este promovat în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM), pe Axa 8: „Sisteme inteligente şi sustenabile de transport al energiei electrice şi gazelor naturale”, OS 8.2: „Creşterea gradului de interconectare a sistemului naţional de transport al gazelor naturale”.

Şeful municipalităţii sucevene precizează că printre măsurile care pot fi implementate se numără construirea staţiilor de reglare, măsurare şi comprimare a gazelor naturale, racordarea la sistemul de transport existent, inclusiv în scopul alimentării unor reţele inteligente de distribuire, cât şi construirea reţelelor interioare de distribuire a gazelor naturale în clădiri publice. În ceea ce priveşte această din urmă măsură, Lungu a precizat că în instituţiile publice din subordinea autorităţilor locale se va folosi energie termică produsă în sistem centralizat şi nu se va apela la centrale pe gaze naturale. „Sigur, în primul rând, noi valorificăm sistemul de încălzire din oraş, cel pe biomasă” a pus în vedere edilul-şef. Primarul a mai arătat că „având în vedere că branşarea la gaze naturale prin Delgaz este destul de scumpă”, finanţarea ar putea fi obţinută pentru construirea branşamentelor pentru consumatorii casnici până la limita proprietăţii publice. „Vom face consultanţa şi vom depune acest proiect pe Axa 8.2 a POIM” a declarat Ion Lungu, precizând că, în primul rând, beneficiare ar urma să fie cartierele noi Europa şi Lanişte, dar şi alte zone ale reşedinţei de judeţ, „în care se dezvoltă reţele de gaze naturale”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: