USV în Top 10 universităţi în România

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) se situează pe locul 10 în Topul universităţilor din România, conform clasamentului realizat de către QS University Rankings (EECA 2021), urcând o poziţie în comparaţie cu anul precedent.

USV precizează că în Topul internaţional al universităţilor din Europa Emergentă şi Asia Centrală, USV ocupă locul 164, în contextul în care numărul instituţiilor evaluate a crescut cu 52 faţă de anul anterior.

„Este remarcabil faptul că USV se situează pe poziţia a 2-a la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul de citări raportat la numărul de publicaţii, după Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, şi pe poziţia 68 la nivel regional (o urcare cu 12 locuri faţă de anul trecut), ceea ce confirmă, din nou, înalta calitate a cercetării din USV şi aprecierea de care rezultatele cercetătorilor suceveni se bucură în comunitatea internaţională” se arată în comunicatul USV.

De asemenea, este notabilă clasarea USV pe locul al 3-lea la nivel naţional în ceea ce priveşte ponderea cadrelor didactice din străinătate, primele poziţii fiind adjudecate de Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: