Variantele autostrăzii A 7 au intrat în dezbatere

> Gheorghe Flutur: Trebuie să ne grăbim cu documentaţia tehnică pentru scoaterea la licitaţie a lucrării

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, marţi, că a participat la o primă video-conferinţă privind traseele autostrăzii A7 Siret – Suceava – Bucureşti.

El a spus că proiectanţii au prezentat mai multe variante de traseu.

Astfel, între Suceava şi Siret au fost prezentate cinci variante, trei prin estul municipiului Suceava, iar două prin vestul municipiului, în timp ce traseul Paşcani – Dolhasca – Suceava are şase variante de traseu pe Valea Siretului, variante care sunt în paralel cu calea ferată, dar avându-se în vedere şi variante dinspre Dolhasca spre Fălticeni care ocolesc acest municipiu prin vest sau est.

„Am salutat că s-au ţinut de cuvânt” a spus Flutur. Preşedintele CJ Suceava a arătat că sugestia este să existe câteva zone impuse, cum e Vama Siret, care trebuie modernizată, sau conectarea la Aeroportul Suceava.

„Se ţine seama de reţelele de înaltă tensiune, se ţine seama de căile ferate şi intersecţia autostrăzii cu căile ferate, se ţine seama de intersecţia cu drumuri naţionale, judeţene şi comunale, se ţine seama de rezervaţii naturale şi restricţiile în aceste rezervaţii, şi mă refer la pădurea Zamostea, fiind una din variante spre Siret” a spus Flutur.

El a menţionat că a fost o primă punere în temă a autorităţilor şi că între cei 25 de participanţi la video-conferinţă au fost şi primari de la Siret, Suceava, reprezentanţi ai APM, ai Apele Române.

„Am convenit cu CNAIR şi proiectanţii să venim cu observaţii după 10 ianuarie, faţă de aceste propuneri de trasee” a spus preşedintele CJ Suceava.

El a subliniat că această autostradă este prinsă în Programul de Recuperare şi Rezilienţă, cu finanţare din fonduri europene. „Toată lumea este interesată să grăbim documentaţia tehnică pentru a fi pusă la dispoziţia beneficiarului ca să se poată scoate la licitaţie lucrările” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: