La USV

Un nou program de licenţă, Echipamente şi sisteme medicale

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a anunţat că programul de licenţă Echipamente şi sisteme medicale, dezvoltat în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, va contribui la procesele de inovare şi dezvoltare comunitară şi socială pe care USV le susţine la nivel regional, naţional şi internaţional.

Scopul acestor activităţi este acela de a genera un impact durabil în domeniile inginerie aplicată, sănătate, social şi economic. În acest context, s-a considerat că înfiinţarea programului de studiu Echipamente şi sisteme medicale, în domeniul Ştiinţe inginereşti aplicate (cu durata studiilor de 4 ani, învăţământ cu frecvenţă), începând cu anul universitar 2020-2021, este justificată de situaţiile existente la nivel regional, naţional şi comunitar.

Misiunea programului de studiu Echipamente şi sisteme medicale constă în formarea de specialişti de înaltă calificare în domeniul ingineriei aplicate pentru domeniul medical, care să răspundă unui ansamblu de priorităţi orientate către asigurarea unei comunicări adecvate şi exigenţelor propagate către şi de către utilizatorii din laboratoare, cabinete, clinici şi spitale.

Programul de licenţă Echipamente şi sisteme medicale răspunde dezideratelor educaţionale stabilite prin politicile naţionale şi europene şi oferă oportunităţi de formare profesională într-un domeniu în care este nevoie de specialişti la nivel local, naţional şi internaţional, în concordanţă cu cererile de pe piaţa muncii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: