Investiţii noi din bugetul municipiului Fălticeni

O creşă şi o sală de sport

În prima decadă a lunii decembrie, Consiliul Local Fălticeni şi-a dat acordul pentru două investiţii care vor fi demarate în anul 2021. Este vorba despre construirea din fonduri din bugetul local a unei creşe, pe strada Nicolae Beldiceanu, în curtea cantinei Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, şi a unei săli de sport în curtea Şcolii Gimnaziale „Ion Irimescu”. Recent, Consiliul Local Fălticeni a aprobat indicatorii tehnico-economici şi devizele generale pentru cele două investiţii.

 „Ne-am gândit la acest spaţiu având în vedere că este foarte apropiat de Grădiniţa cu Program Prelungit «Pinocchio». Această creşă va trebui să fie gestionată administrativ de o instituţie şcolară, iar cea mai apropiată este Grădiniţa «Pinocchio». Există cale de acces, utilităţile sunt ieftine, pentru că există deja pe această proprietate. Investiţia se va derula pe durata a 2 ani. Probabil că la sfârşitul anului 2022 această creşă va fi pusă la dispoziţia celor care au nevoie. Vor fi opt grupe de câte zece locuri” a precizat primarul Cătălin Coman.

Creşa de pe strada Nicolae Beldiceanu se va construi pe un teren folosit în prezent de administraţia locală pentru depozitarea materialului antiderapant utilizat pentru combaterea poleiului pe străzile din municipiu. Valoarea estimată a investiţiei este de 2,6 milioane de lei.

La Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” va fi construită o nouă sală de sport în prelungirea terenului de sport, vechea sală de sport urmând a fi demolată.

„Actuala sală de sport este mică pentru nevoile şcolii. Aici studiază circa 800 de elevi şi două clase nu pot face orele de educaţie fizică simultan, în ciuda modificărilor din orar. Se impune construirea unei săli noi, care va rezolva şi o problemă complementară, cea a amplasării centralei termice, care în prezent este în aceeaşi incintă cu sala de sport. Astfel va fi rezolvată şi problema autorizaţiei ISU pe care şcoala trebuie să o obţină pentru funcţionarea sălii de sport. Va fi o sală de sport aproape identică cu cele pe care le-am construit în ultimii ani la şcolile gimnaziale «Alexandru Ioan Cuza» şi «Ioan Ciurea», o sală de sport modernă, cu toate dotările necesare” a spus primarul Cătălin Coman.

Valoarea estimată a investiţiei este de 2,39 milioane lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: