Faţă de săptămâna trecută

Cazurile de viroze respiratorii şi pneumonii acute se menţin la acelaşi nivel

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat, marţi, că în cursul săptămânii trecute au fost raportate 476 de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii acute, iar 80 de persoane au fost internate în spital pentru tratament, majoritatea cu vârste peste 50 de ani, în intervalul de timp menţionat nefiind înregistrat niciun caz de gripă sezonieră.

Conform datelor DSP Suceava, în judeţ au fost raportate 405 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 57 de internări, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani cu 117 cazuri, la grupa de vârstă 15-49 de ani cu 80 de cazuri, la grupa de vârstă 50-64 de ani cu 61 de cazuri şi la grupa de vârstă peste 65 de ani cu 50 de cazuri.

Din cei 57 de pacienţi internaţi, 33 sunt persoane cu vârsta peste 50 de ani.

În cursul săptămânii trecute s-au mai raportat 71 de cazuri de pneumonie acută, cu 23 de internări, cele mai multe îmbolnăviri fiind înregistrate la grupa de vârstă 50-64 de ani, cu 20 de cazuri, la grupa de vârstă peste 65 de ani, cu 14 cazuri, şi la grupa de vârstă 15-49 de ani, cu 14 cazuri, iar din totalul celor 23 de pacienţi internaţi, 12 au vârsta peste 50 de ani.

De la debutul sezonului rece şi până în prezent nu a fost raportat niciun caz de gripă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: