În cadrul conferinţei „Career advice for students”

Peste 100 de studenţi suceveni au avut ocazia să discute cu antreprenori renumiţi din ţară

> În perioada 2 – 5 decembrie s-a desfăşurat, în mediul online, cea de-a VIII-a ediţie a conferinţei „Career advice for students”, organizată de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi de Asociaţia studenţească „A ‘tI DC”.

Potrivit USV, această ediţie şi-a propus să aducă studenţii faţă în faţă cu antreprenori renumiţi, prin organizarea unor traininguri care să contribuie la dezvoltarea tinerilor în domenii necesare antreprenoriatului.

Conferinţa a avut loc pe data de 2 decembrie şi peste 100 de studenţi au avut ocazia să discute cu antreprenori care au afaceri devenite lider în domeniul lor de activitate: Dragoş Anastasiu, lider în industria transportului internaţional de persoane (Eurolines), Felix Patraşcanu, lider în domeniul curieratului (Fan Courier), Simona Pirtea, în domeniul Consultanţei juridice (Enache Pirtea & Asociaţii), Alexander Stoica-Marcu, în domeniul marketingului online (Product Lead).

„Am fost foarte bucuros când am aflat că voi participa la această conferinţă şi le voi spune din experienţa mea, cu greşelile pe care uneori le-am făcut şi de aici se pot învăţa multe. Cred că antreprenoriatul poate rezolva o mulţime de probleme ale României, poţi rezolva probleme sociale şi mai poţi câştiga şi bani din asta. Fan Courier este unul din copiii mei, dar eu vă invit să aveţi un echilibru între viaţa personală şi business, pe parcurs, şi un lucru foarte important – să vă înconjuraţi de oameni competenţi” a spus Felix Patraşcanu, lider în domeniul curieratului.

Antreprenorii prezenţi în cadrul conferinţei au spus că oamenii de afaceri locali trebuie să discute despre businessul lor şi să creeze comunităţi prin care să se sprijine reciproc, dar au punctat şi cât de important este să ai experienţă în domeniul în care vrei să faci performanţă.

„Vârsta la care începi un business contează doar prin prisma experienţei pe care ai reuşit să o acumulezi, rişti să o dai de gard dacă eşti extrem de neexperimentat, poţi să ai experienţa necesară şi la 22 de ani, poţi să o ai şi la 50, că eşti tânăr, că eşti bătrân, nu contează. Eu am cel puţin 10 idei de afaceri pe zi, important e să găsesc omul cu care să pornesc la drum. E nevoie de perseverenţă în business, lumea abandonează prea repede şi de asta sunt puţini care duc ideile până la capăt” a mărturisit Dragoş Anastasiu, lider în industria transportului internaţional de persoane.

„Mă bucur tare mult să fiu astăzi alături de voi, mai ales că sunt suceveancă şi mă simt acasă. În afaceri e nevoie de idei, de tineri şi de implicare ca să ridicăm Suceava prin antreprenoriat, iar voi puteţi face schimbarea” a punctat Simona Pirtea.

Trainingurile oferite pentru studenţii USV au fost gratuite şi s-a considerat că au fost extrem de apreciate de cei peste 110 participanţi. Scurtele formări au avut următoarele teme: Leadership (Oana Yucel, Trainer, Couch, Founder YEAP), Legislaţie de afaceri (Simona Pirtea, Managing Partner Enache Pirtea & Asociaţii), Marketing digital (Alexandra Manafu, Performance Team Leader Evonomix), Public speaking (Cristina Onofrei, DTM Toastmasters International) şi Antreprenoriat studenţesc (Răzvan Unguraşu, Manager Raisis Software).

Conferinţa şi trainingurile au făcut parte dintr-un proiect coordonat de conf. univ. dr. ec. Ovidiu-Aurel Ghiuţă şi susţinut printr-un minigrant în cadrul programului Universitatea Antreprenorială, finanţat de către Romanian-American Foundation. Prin intermediul aceluiaşi finanţator, Ovidiu Ghiuţă a beneficiat în anul 2019 de o bursă Fulbright în domeniul antreprenoriatului, cu durata de un semestru, la Universitatea din Rochester, Statele Unite ale Americii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: