Modernizarea de şcoli şi case polone, doar câteva din proiectele de viitor ale lui Ghervazen Longher

Comunitatea poloneză din Bucovina va continua şi în anii următori să fie alături de oamenii din zonă şi asta se va întâmpla prin proiectele concrete aflate în derulare sau care se doresc a fi implementate. Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România şi candidatul pentru funcţia de deputat la alegerile din 6 decembrie, a precizat că acest proiecte cuprind mai multe direcţii.

„Anul viitor am convingerea că vom finaliza construcţia noii Case Polone şi a terenului de sport de la Moara, o investiţie extrem de importantă nu doar pentru comunitatea poloneză de aici, ci şi pentru întreaga comună. De asemenea, vor continua lucrările de consolidare şi modernizare a Casei Polone din Suceava. La acest obiectiv am făcut paşi importanţi şi în acest an, iar cu sprijin financiar din Polonia am reuşit să schimbăm ferestrele şi în felul acesta ne putem concentra atenţia şi pe celelalte lucrări care sunt necesare” a arătat Ghervazen Longher.

Candidatul minorităţii poloneze pentru un mandat de deputat în Parlamentul României a explicat că o atenţie deosebită se acordă educaţiei, iar acesta este motivul pentru care va sprijini modernizarea şcolilor din Cacica, Soloneţu Nou, Poiana Micului şi Pârteştii de Sus. Nici religia nu a fost lăsat deoparte, iar Ghervazen Longher a mărturisit că îşi va aduce contribuţia la renovarea bisericilor care au probleme.

„Proiectele pentru anii următori mai cuprind şi componenta legăturilor cu Polonia. Dorim să atragem investitori care să deschidă afaceri în Bucovina şi astfel să creeze locuri de muncă. În paralel, vom promova relaţiile româno-polone pe linie de turism, cultură şi vom promova România în Polonia” a mai spus Ghervazen Longher.

Reprezentantul Uniunii Polonezilor din România a anunţat că va sprijini continuarea lucrărilor de extindere a reţelei de apă şi canalizare în mai multe comune din judeţul Suceava, dar şi continuarea proiectului educativ „Copiii Bucovinei”.

Ghervazen Longher a mai anunţat că va susţine şi va sprijini predarea lărgită a limbii polone în cadrul Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului. În plus, candidatul minorităţii poloneze a anunţat că se va implica pentru acordarea de asistenţă şi consultanţă în înfiinţarea de ferme agricole prin alocare de fonduri de la Uniunea Europeană. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: