Comunicat de presă

“De ce să votez? Ediția a III-a”

Asociația pentru Dezvoltare Umană Iași este o organizație care urmărește să construiască o comunitate de tineri cu scopul de a duce la dezvoltarea societății prin educație în spiritul unor valori care pun în prim-plan: profesionalismul, valorificare potențialul creator al tinerilor și grija pentru aproape.

Ca parte a mai marii noastre comunități, cu mai multe centre în regiunea Moldova, promovăm o varietate de proiecte de natură civică, dezvoltarea abilităților diplomatice și organizarea de conferințe naționale și internaționale.

Ce ne propunem?

În lumina valorilor democratice, ne exercităm o dată la patru ani dreptul la vot pentru alegerea reprezentanților Camerei Deputaților și a Senatului.

Anul acesta, data de 6 decembrie este consacrată stabilirii de către cetățeni a demnitarilor ce vor fi investiți cu putere legislativă.

Un proces de o importanță majoră?

Am putea fi contrariați de această întrebare retorică, în condițiile unei informări propice cu privire la impactul major al acestui eveniment în viața cetățenilor unei națiuni, însă statisticile ultimilor ani vin și reiterează că, în fapt, suntem încă într-o nevoie acută de a înțelege un aspect simplu: fiecare dintre cei aleși de către noi ne va reprezenta nevoile, valorile și nivelul de evoluție pe o perioadă îndelungată.

Așadar, “De ce să votez? Ediția a III-a” vine ca o continuitate organică la calitatea edițiilor anterioare, încheind un ciclu ce are ca scop implicarea cetățenilor români în procesul electoral și promovarea unui dialog între comunitățile locale de tineret și liderii politici ale acestora.

Pentru a obține impactul dorit, Asociația pentru Dezvoltare Umană are în vedere:

– Să creeze un cadru informațional vital la nivel social prin care tinerii pot influența pozițiile adoptate de reprezentanții acestora și direcțiile pe care aceștia le urmează.

– Să lanseze un proiect unic la nivelul regiunii Moldova, o conferință cuprinzătoare în 7 orașe: Iași, Roman, Vaslui, Botoșani, Bacău, Câmpulung Moldovenesc și Suceava, unde vor fi prezenți principalii candidați pentru pozițiile din Camera Deputaților și Senat.

– Să ofere oportunități de practicare a voluntariatului de calitate bazat pe mecanisme profesionale și pe principii puternice.

– Să crească gradul de implicare al tinerilor în sfera politică prin oferirea unui cadru de informare și participare în procesul decizional și analitic.

Din dorința de a crea o continuitate evolutivă între edițiile anterioare și de a încheia un ciclu electoral în mod organic, aducem această ediție la rangul de desfășurare regională, în șapte orașe: Iași, Vaslui, Roman, Câmpulung Moldovenesc, Bacău, Suceava și Botoșani. Activitatea ce se va desfășura cu prilejul acestei conferințe constă în moderarea cu public a șapte serii de dezbateri între actorii politici principali existenți pe scena electorală actuală și comunitatea locală.

Conferința din Suceava se va desfășura pe data de 30 Noiembrie 2020.

Pentru mai multe detalii, ne puteți urmări evenimentul pe pagina de Facebook:https://www.facebook.com/ADU.Romania sau ne puteți contacta la adresa de e-mail: contact@dezvoltareumana.org.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: