PSD Suceava 2020

Marian Andronache (PMP):

Şcolile trebuie deschise, pentru că altfel vom avea generaţii pierdute definitive

Preşedintele PMP Suceava, Marian Andronache, candidat pentru Camera Deputaţilor, a declarat, la News Bucovina, că este absolut obligatoriu să fie redeschise şcolile, pentru că această generaţie riscă să fie una de sacrificiu, iar elevii care nu merg acum la şcoală riscă să fie şomerii de mâine.

„Şi OMS a recomandat să nu se închidă şcolile, lucru care s-a întâmplat în foarte multe ţări europene, unde şcolile sunt deschise. Poate să existe un risc, însă riscul este mic în rândul tinerilor. Iar să faci şcoală online, aia nu se mai numeşte şcoală. Şcoala trebuie făcută efectiv în sălile de clasă. Acolo copiii au ce învăţa şi să socializeze” a spus Andronache.

El a spus că un an-doi, cât va mai ţine pandemia, să rămână şcolile închise ar fi foarte greu pentru copii.

„Sunt generaţii pierdute efectiv. Aceşti copii care nu vor face şcoală vor fi, poate, viitorii şomeri ai României. Nu se poate aşa ceva! Trebuie să luăm toate măsurile astfel încât şcolile să fie deschise şi copiii să meargă la şcoală” a precizat Andronache.

El a arătat că sunt facultăţi care nu au închis şi că fiica sa merge la laboratoare, la UMF Iaşi. „Fac cursuri online, dar laboratoarele le fac fizic. Se poate” a spus Andronache.

În judeţ, aproximativ 13.000 de copii nu pot face şcoală online

Liderul PMP Suceava a atras atenţia că sunt foarte mulţi copii care nu pot intra în mediul online.

„La noi în judeţ sunt undeva la 13.000 de copii care nu pot intra online. Sunt 13.000 de copii care nu beneficiază de nicio pregătire. Unii nu au curent, alţii nu au internet, alţii nu au tabletă. Unul să nu aibă şi era suficient” a spus Andronache.

El consideră că s-ar putea luate măcar soluţii punctuale.

„Sunt localităţi unde nu sunt probleme şi nu văd de ce acolo şcolile sunt închise. Înţeleg să fie închise într-o localitate carantinată… În afară de imposibilitatea unor copii de a intra online, cu toată stima pentru cadrele didactice, parte dintre profesori nu sunt pregătiţi pentru aşa ceva” a spus liderul PMP Suceava.

Marian Andronache a estimat că 80% dintre părinţi nu sunt de acord cu şcoala online.

El a explicat că sunt unii părinţi care îşi permit să le ofere copiilor lor sprijin cu un cadru didactic sau educator, dar marea majoritate nu. Iar şi mai greu este că pentru a face şcoală online unii părinţi trebuie să renunţe la serviciu pentru a sta alături de copii.

„S-au iscat foarte multe probleme din cauză că aceste şcoli rămân închise” a spus candidatul PMP.

El crede că, înainte de alegeri, se va lua măsura deschiderii şcolilor sau vor fi deschise după vot.

Marian Andronache consideră că şi pieţele trebuie deschise, pentru că nu acolo sunt problemele. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: