PSD Suceava 2020

Monica Anisie:

Circa 2.200 de clădiri ale unităţilor de învăţământ din ţară, fără conexiune la internet

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, ieri, la lansarea strategiei pentru digitalizarea educaţiei, că în prezent circa 2.200 de clădiri în care funcţionează unităţi de învăţământ din ţară nu au conexiune la internet.

Potrivit ministrului Educaţiei, Monica Anisie, în luna septembrie au fost conectate la internet 2.800 de clădiri în care funcţionează unităţi de învăţământ, iar numărul celor care nu au acum acces la internet este de circa 2.200.

„La momentul la care am preluat mandatul de ministru, această digitalizare a educaţiei pot spune că nu exista. Mai mult, erau peste 5.000 de clădiri care nu aveau conexiune la internet, iar acum circa 2.200 de clădiri din cele peste 22.000 existente la nivelul ţării au mai rămas fără acces la internet. În luna septembrie, în urma unui memorandum iniţiat de Ministerul Educaţiei între Guvern şi operatori, s-au conectat la internet 2.800 de clădiri”, a declarat Monica Anisie, cu ocazia lansării strategiei pentru digitalizarea educaţiei.

Ea a spus că în ultimele luni peste 180.000 de profesori au dobândit competenţe digitale.

„Peste 90 de mii de profesori au fost formaţi pentru a avea competenţe digitale, prin cursurile de la Casa Corpului Didactic, iar restul, până la aproximativ 180 de mii, au fost formaţi prin cursurile acreditate de către alţi furnizori de formare sau prin proiectul Cred. În aprilie, ca urmare a unei inventarieri, am descoperit că peste 250.000 de elevi nu au niciun echipament electronic propriu, am iniţiat în Guvern solicitarea de a avea o sumă alocată pentru achiziţia dispozitivelor electronice necesare. (…) Numărul acestor copii s-a redus odată cu livrarea a parte din tabletele luate prin licitaţia organizată de ONAC, dar şi prin achiziţiile pe care autorităţile publice locale le-au realizat”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Monica Anisie a anunţat că, din 2021, bugetul MEC va avea o componentă de investiţii pentru digitalizare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: