PSD Suceava 2020

Pacienţii Covid-19 vor fi trataţi şi la spitalele din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi la Spitalul de Psihiatrie Siret

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) al judeţului Suceava a luat decizia, în cadrul şedinţei de ieri, ca încă patru spitale din judeţ să asigure suportul pentru pacienţii Covid-19.

Potrivit CJSU, lista de spitale suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2, realizată de către DSP Suceava, cuprinde 57 paturi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, 35 paturi la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, 30 paturi la Spitalul Municipal Vatra Dornei şi 30 paturi la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret.

Reprezentanţii DSP Suceava au precizat că în spitalele menţionate vor fi asigurate circuite separate pentru pacienţii suspecţi cu virusul SARS-CoV-2 până la confirmarea prin testare, precum şi posibilitatea tratării formelor uşoare.

CJSU a menţionat că hotărârea a fost luată în urma unei propuneri a DSP Suceava către Ministerul Sănătăţii, privind suplimentarea unităţilor medicale suport Covid-19 la nivelul judeţului. Totodată, anterior, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Alexandru Calancea, a solicitat la DSP măsuri în contextul creşterii numărului de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 în judeţul Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: