PSD Suceava 2020

Mircea Giosan despre ziua în care a deschis restaurantul:

Nu am avut intenţia să sfidez legea

…Ci doar ca legea să se aplice corect şi să pot dovedi că municipiul Câmpulung Moldovenesc a intrat în scenariul roşu nejustificat

 Mircea Giosan, proprietarul restaurantului din Câmpulung Moldovenesc care a deschis unitatea miercuri pentru a declanşa un conflict juridic prin care să poată dovedi că municipiul a fost inclus nejustificat în scenariul roşu, a avut o zi „amară”, fiind amendat de poliţie cu 2000 de lei, deşi nu era niciun client în restaurant.

El a spus la News Bucovina că a deschis restaurantul la ora 8 şi se aştepta ca poliţia să vină mai repede, dar a venit după orele prânzului.

Mircea Giosan a spus că a avut o discuţie civilizată cu poliţiştii veniţi să-l amendeze.

El a subliniat că nu a avut nicio intenţie de a se sustrage de la respectarea unei hotărâri a CJSU Suceava, ci doar a dorit să atragă atenţia că legislaţia trebuie respectată de toţi.

„Intenţia mea nu a fost să mă sustrag acestei hotărâri. Cum am discutat şi cu poliţiştii. Când mi s-a dat acel proces-verbal l-am semnat, fără obiecţii, fără nimic” a spus Giosan.

El a arătat că a citit cu atenţie documentul şi a constatat că, din păcate, CJSU Suceava este cel care încalcă legea.

Autorităţile vor să ne ducă în scenariul negru

Potrivit lui Giosan, actele normative în vigoare arată că în localităţile unde se depăşeşte incidenţa de 3 cazuri la mia de locuitori se închid restaurantele, dar că în acelaşi act normativ se menţionează că la calcularea incidenţei nu sunt luate în considerare focarele, iar CJSU Suceava a emis o decizie prin care este declarat focar de infecţie la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”.

„Eu am impresia că autorităţile vor să ne ducă nu doar în scenariul roşu, ci în scenariul negru” a spus Giosan.

El a mai declarat că nu a auzit ca în unităţile HoReCa să existe cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2, nici în marile lanţuri de magazine.

„Auzim de Covid-19 la Poliţie, la Primărie, la unităţile publice. Poate nu am dreptate, dar am o reticenţă” a spus antreprenorul.

El a mai arătat că cei 62 de angajaţi ai săi au fost testaţi pe cheltuiala sa şi niciunul nu a fost confirmat pozitiv.

„Aş fi tâmpit să nu respect legi ale statului” a spus Giosan, care a subliniat că intenţia sa nu a fost de sfidare a deciziilor, ci de a explica faptul că decizia în cazul Câmpulung Moldovenesc nu a fost luată cu respectarea normelor stabilite.

Am trimis în şomaj tehnic 31 de oameni

Antreprenorul a spus că a fost amendat cu 2000 de lei de poliţişti şi că miercuri a avut încasări de 1000 de lei.

El a precizat că în restaurant au intrat, pe tot parcursul zilei, doar 10 clienţi şi că la sosirea echipei de control nu era niciun client în restaurant, nici măcar unul dintre cei cazaţi.

„Am un gust foarte amar pentru ziua de miercuri. Am trimis în şomaj tehnic 31 de oameni” a spus Giosan, cu lacrimi în ochi. El a adăugat că va fi greu pentru aceştia să trăiască din şomaj tehnic. Mai mult, Mircea Giosan a spus că are un gust amar şi pentru că nu a văzut un spirit de solidaritate din partea colegilor din domeniu.

El a mai declarat că a început procedura de contestare în contencios administrativ a hotărârii CJSU Suceava privind cazul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Giosan a mai spus că va menţine restaurantul închis, pentru că nu a dorit decât să atragă atenţia asupra unei „nedreptăţi”.

După interviu, CJSU Suceava a transmis un info-grafic în care se confirmă că municipiul Câmpulung Moldovenesc este în scenariul galben, în condiţiile în care nu se iau în considerare focarele din municipiu, respectiv unul de la CNM „Ştefan cel Mare”, cu 31 de cazuri, altul la Poliţia Municipiului, cu 11 cazuri, şi altul la Primăria Câmpulung Moldovenesc, cu 5 cazuri. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: