Aproape 4.000 de suceveni din categoria celor vulnerabili s-au vaccinat împotriva gripei

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent, Influvac şi Vaxigrip, ne-a informat ieri directorul executiv al DSP, dr. Dinu Florin Sădeanu.

„Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii” ni s-a precizat în comunicatul de presă.

La începutul lunii octombrie 2020 au fost primite două tranşe de vaccin: o tranşă de 10.080 doze de vaccin antigripal indicat a fi administrat adulţilor şi o tranşă de 1.900 doze de vaccin antigripal pentru copii. La acestea se adaugă încă 15.240 doze de vaccin gripal primite la data de 19 octombrie a.c., ne-a informat dr. Sădeanu.

Până în prezent, în judeţul Suceava s-au vaccinat împotriva gripei 3.944 persoane din categoria celor vulnerabile.

„Reamintim că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă” atrage atenţia directorul DSP Suceava. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: