În judeţul Suceava

Se va dubla numărul de persoane racordate la reţelele de gaze naturale

> Gheorghe Flutur a semnat certificatul de urbanism pentru înfiinţarea reţelei de distribuţie gaze naturale în comuna Forăşti

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, că se emit în continuare documentele necesare în vederea înfiinţării de reţele de gaz în localităţi din judeţul Suceava.

El a spus că a semnat certificatul de urbanism pentru înfiinţarea reţelei de distribuţie gaze naturale în comuna Forăşti şi că, astfel, vor beneficia de gaze naturale locuitorii din satele Forăşti, Antoceni, Oniceni, Roşiori, Ruşi, Uideşti, Ţoleşti, Manolea şi Boura.

Aceleaşi documente au fost emise în ultima perioadă şi pentru comunele Rădăşeni, Cornu Luncii, Adâncata, Hănţeşti, Forăşti, Valea Moldovei, ca şi pentru Zamostea, Zvoriştea (satele aparţinătoare Zvoriştea, Şerbăneşti, Dealu, Buda, Stânca şi Slobozia) şi Bălcăuţi (satele aparţinătoare Bălcăuţi, Gropeni, Negostina), fiind vorba de studii de fezabilitate şi de autorizarea lucrărilor de construcţii.

„După cum se ştie, sunt fonduri pentru introducerea de gaze naturale în localităţile care astăzi sunt încălzite pe combustibil solid. Va fi o bătălie mare pe finanţare, drept care continuă îndemnul meu şi către ceilalţi primari să depună cât mai curând proiectele pentru extinderea reţelei de gaze naturale în localităţile lor” a spus Flutur.

El a precizat că în judeţul Suceava sunt multe localităţi care aşteaptă gaz metan, mai ales acolo unde distanţa până la magistrală nu este foarte mare.

Gheorghe Flutur a subliniat că încă un lucru bun este că se lucrează deja la construcţia magistralei de gaze naturale spre Vatra Dornei.

„Estimăm că în perioada următoare se va dubla numărul de persoane din judeţul Suceava care să fie racordate la reţelele de gaze naturale” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI